ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокол резидентів. У Медведчука приховують інформаційну війну

Малюнок Володимира Солонька / umoloda.kyiv.ua
Малюнок Володимира Солонька / umoloda.kyiv.ua

Є одна країна, яка захопила частину території України. Це – Росія. У неї є лідер – Путін. У того – кум Медведчук. А в Медведчука – кілька телеканалів в Україні.

У багатьох досі не складається елементарний логічний ланцюжок, що “канали Медведчука” використовуються в інформаційній війні проти України.

Ефір вирубають на незручних темах

Інформаційна війна – заборонена тема на “каналах Медведчука”.

Підтвердженням цьому став прокол, що трапився під час трансляції засідання комітету Шуфрича (який офіційно називається парламентським комітетом свободи слова). 15 січня засідання комітету синхронно транслювали всі три “канали Медведчука”. Бо на комітеті планувався виступ представників проросійських медіа, яким заважають працювати в Україні.

Спільні співи про утиски свободи слова та перешкоджання діяльності “незалежних журналістів” перервав виступ нардепа Тетяни Циби. Ну хто з медійників Медведчука міг передбачити, що вона почне говорити про інформаційну війну, яка ведеться проти України? Ніхто. Тож режисерам прямого ефіру довелося переривати трансляцію на півслові.

Переривати ефір у моменти, коли виступають опоненти Путіна-Медведчука або підіймаються заборонені теми – це традиція медведчуківських телеканалів. Робиться це незграбно, тому можна складати перелік заборонених тем та спікерів, які випадково потрапляють в ефір.

Так, під час трансляції цього ж комітету був ще один фейл.

На комітет прийшов журналіст телеканалу “Київ”, якого партійці Шарія звинуватили в перешкоджанні їхній журналістській діяльності. (Не дивуйтеся, це такі “гібриди” Шарія – активісти партії, які мають посвідчення журналістів від сайтів на кшталт “Правовий контроль”. ПК – сайт, на якому останні пів року взагалі не з’являлися статті, а новини почали регулярно з’являтися лише з 2 січня цього року.) І щойно журналіст телеканалу “Київ” почав фактами спростовувати брехню партійців Шарія, як ZIK вимкнув трансляцію.

Ось така вона – “свобода слова” від незалежних-чесних-об’єктивних-опозиційних “телеканалів Медведчука”. В ефір іде лише те, що лягає в тактику інформаційної війни Кремля проти України.

У багатьох не вистачає клепки визнати це. Або “заважають” спільні цілі в цій війні проти України.

До другої групи належать посіпаки Медведчука (читай – Путіна). Це як політичні посіпаки, так і медійні. Серед останніх і ті, хто видає себе за журналістів.

Насправді ж вони звичайні солдатики на військовій мапі Путіна. Їхніми руками реалізуються інформаційно-психологічні операції.

“Традиція і порядок” у Медведчука

Одна з таких інформаційно-психологічних операцій відбулася того ж таки 15 січня. З використанням медведчуківських телеканалів, “журналістів” та активістів (зазвичай їх на медведчуківських телеканалах називають праворадикалами, але не цього разу). Паралельно із засіданням комітету Шуфрича в кількох містах пройшла акція ГО “Традиція і порядок” проти закону про медіа. Акції на 5–10 учасників отримали синхронне висвітлення на медведчуківських телеканалах.

Також розширені новини потрапили на сайти цих телеканалів.

112.ua: “Активісти ГО “Традиція і порядок”: Нинішня влада збирається узурпувати наш інформаційний простір і поставити його собі під контроль”;

112.ua: “Законопроєкт про цензуру медіа – це загроза свободі слова в Україні – Попков”;

zik.ua: “Під Одеською мерією почалися мітинги через законопроєкт про медіа, люди проти цензури”;

newsone.ua: “Під Одеською мерією почалися мітинги через законопроєкт про медіа, люди проти цензури”.

Якщо коротко, “канали Медведчука” приділили акції уваги більше, ніж фб-сторінка цієї організації.

Чому? Чому малопомітній акції надали стільки ефіру, який контролюється на предмет позитив-негатив для Путіна-Медведчука? Відповідь очевидна – співпали інтереси.

Тут цікаво згадати, що раніше ця організація проводила акції проти російської агентури в Україні та проти Медведчука особисто.

“Нас дуже дратує, що немає реальних кроків щодо боротьби з проросійськими силами, реальних розслідувань, затримань, арештів. Хоча вже є купа фактів злочинної діяльності таких політиків. Тому цей напад на офіс має більше символічний зміст… Медведчук уособлює особою дозволеність та певну організацію російських політиків в Україні”, – казав лідер організації Богдан Ходаковський Громадському радіо 14 жовтня 2018 року.

Того дня “активісти” напали на офіс колишньої партії Медведчука СДПУ(о). Помилилися. Бо давно відомо, що сам Медведчук сидить в офісі в центрі Києва…

І ось із такою громадянською позицією організація потрапляє на “канали Медведчука”. От би викласти всю правду про проросійські сили та російських політиків на чолі з Медведчуком. Але ні…

Про організацію можна було б багато писати. Лише два факти.

  1. Раніше Ходаковський був членом “Братства” Корчинського, який співпрацював з Медведчуком та Дугіним.
  2. У 2015-му Ходаковського як лідера організації “Реванш” затримувала СБУ за звинуваченням у сепаратизмі.

А так ГО “ТІП” – патріоти-консерватори, які борються із сепаратистами. І потрапляють на всі “канали Медведчука”.

***

Хоч офіційний Київ і проголошує рух у бік миру з Росією, війна не зупиняється і не закінчується. Зокрема, інформаційна.

Ворог використовує всі інструменти і можливості, які дає демократичний устрій України. У тому числі і свобода слова.

Армію медійників Медведчука активно використовують для проведення інформаційно-психологічних операцій. Ці медійники видають себе за журналістів, заявляють про перешкоджання їхній журналістській діяльності. Але насправді є звичайними солдатиками інформаційних військ ворога.

І з цим потрібно щось робити.

Liked the article?
Help us be even more cool!