ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Перша заступниця голови НБУ заявила, що Нацбанк заборонив публікувати її інтерв'ю НВ

10.03.2021, 16:53
Фото – epravda.com.ua
Фото – epravda.com.ua

Перша заступниця голови Нацбанку України Катерина Рожкова заявила про те, що керівництво департаменту комунікацій регулятора заборонило публікувати її інтерв’ю виданню НВ в оригінальному вигляді. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ZMINA.

“Це черговий приклад цензури в Національному банку України, яка з’явилась із серпня 2020 року після зміни керівництва НБУ та низки кадрових змін у ключових департаментах”, – написала Рожкова.

На її думку, це приклад того, як “незалежна думка з важливих для країни питань не просто нікого не цікавить, а й забороняється до висловлювання”.

“Коли попри існуючі процедури співробітники НБУ отримують вказівки не запрошувати мене на засідання комітету з питань нагляду. Коли за надання коментарів виданню Kyiv Post члени правління отримують догани в найкращих радянських традиціях. Коли кожен запит на коментар чи інтерв’ю Рожкової стає справжнім випробуванням і докладається максимум зусиль не допустити цього”, – заявила фінансистка.

Вона розповіла, що через декілька годин після проведення інтерв’ю для НВ з’явився наказ голови НБУ про те, що їй заборонено коментувати теми внутрішньої ситуації в НБУ, кадрової політики, співпраці з МВФ тощо. Ба більше, їй, як безпосередньому учаснику подій, пов’язаних з націоналізацією Приватбанку у 2016 році, цю тему також коментувати нібито не можна.

На її думку, від цензури слова до цензури думок дуже короткий шлях.

“Національний банк – це не приватний бізнес, який можна спробувати будувати за власними авторитарними вподобаннями. Якість його роботи та прозорість його комунікацій – це довіра суспільства та інвесторів. А отже, та сама омріяна фінансова стабільність та економічне зростання”, – вважає Рожкова.

За інформацією журналістів НВ, департамент комунікації НБУ не погодив більшої частини відповідей Рожкової на запитання “НВ Бізнес” через те, що частина тем інтерв’ю нібито не належить до сфери її відповідальності.

Проте з огляду на суспільну важливість видаленої інформації редакція вирішила оприлюднити повну версію розмови з мінімальними стилістичними правками, йдеться в коментарі видання до публікації.

Liked the article?
Help us be even more cool!