ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Адмін телеграм-каналу, що постив історії про "подвиги" російських військових, отримав умовний термін

21.11.2022, 16:13
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua
Фото – depositphoto / Ivankmit / ZN.ua

Октябрський районний суд Полтави засудив до двох років обмеження волі мешканця Харкова, який у телеграм-каналі поширював матеріали на підтримку війни Росії проти України. Водночас суд звільнив підсудного від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.

Таке рішення суд ухвалив 14 листопада.

Згідно з ухвалою суду, у березні цього року працівник "Нової пошти" з власної ініціативи створив та адміністрував телеграм-групу під назвою "Х-22 малюнок ракети". 

У групі, на яку підписалися 330 учасників, він поширював матеріали з виправдовуванням, визнанням правомірною збройної агресії РФ проти України, розпочатої 2014 року, а також із глорифікацією її учасників.

Так, 5 липня чоловік поширив повідомлення "Минобороны РФ" про злочини російських військовослужбовців, які названо "подвигами еще троих российских военных". Це були такі дописи: 

  • "В ходе боя с националистами сержант эвакуировал тяжелораненого командира бронемашины, оказал ему помощь, а потом занял его место и продолжил вести бой. Он уничтожил два вражеских БТР и до 25 диверсантов". 
  • "Старший сержант предотвратил нападение ВСУ на блокпост. Ночью он заметил подъезжающий к позициям грузовик с украинскими военными, выстрелил в него из ПТУР, а личный состав уничтожил прицельным огнем пулемета".

Проаналізовані дописи про так звані подвиги "троих российских военных" засвідчують, що обвинувачений глорифікував російських військовослужбовців, які вчиняли збройну агресію проти України.

У суді обвинувачений визнав повністю свою провину та зазначив, що поширив повідомлення "через свою дурість". Він зазначив, що суспільну небезпечність змісту вказаної статті розумів, але не повною мірою надавав цьому значення. 

Тепер обвинувачений засуджує російську агресію проти України, щиро кається, обіцяє працювати на благо України.

Рішення суду може бути оскаржене протягом 30 днів із дня його проголошення.

Суд визнав громадянина винним у виправдовуванні збройної агресії Росії проти України та глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Як повідомляв ІМІ, 9 листопада Київський районний суд Харкова визнав громадянина винним у виправдовуванні збройної агресії Росії проти України та глорифікацію її учасників і призначив йому один рік позбавлення волі умовно, звільнивши від відбуття тюремного покарання з випробуванням на той самий строк.

10 листопада Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області визнав місцевого жителя винним у глорифікації війни та засудив до п'яти років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання, якщо він протягом одного року з дня проголошення вироку не скоїть нового злочину.

Liked the article?
Help us be even more cool!