ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Агітували місцевих за підтримку РФ: СБУ ідентифікувала ще 12 колаборантів Донеччини

17.11.2022, 12:51
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України на Донеччині викрила ще 12 організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях півдня та сходу країни.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Вони входили до складу створеної росіянами "общественной палаты днр".

"Цей окупаційний орган виконував ключові завдання кремля з підготовки та проведення незаконного плебісциту в захоплених районах Донеччини. До його складу ввійшли посадовці-колаборанти з місцевих адміністрацій і комерсанти, які добровільно погодилися працювати на бюджет РФ. Під виглядом "громадських" ініціатив вони допомагали Москві приховати злочинні рішення щодо захоплення східних районів України. Саме вони направили "термінове звернення" до ватажка терористів Пушиліна з вимогою негайного відокремлення регіону від України з подальшим його приєднанням до складу РФ", – наголосили в СБУ.

Там додали, що перед підготовкою "листа" колаборанти масово агітували місцевих жителів підтримати країну-агресора. У "заходах", які вони організовували, активну участь брали кремлівські пропагандисти й представники ворожих інформресурсів.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили всім дванадцятьом фігурантам про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Розв'язується питання щодо оголошення їх у розшук. Загалом СБУ викрила і повідомила про підозри майже 70 організаторам незаконного "референдуму" в Донецькій області.

Як повідомляв ІМІ, у Житомирі освітянина-колаборанта позбавили права вести викладацьку діяльність впродовж 10 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!