ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Агітував за приєднання до РФ: СБУ затримала колаборанта на Харківщині

27.02.2023, 16:31
Фото – СБУ
Фото – СБУ

На деокупованій території Харківської області працівники СБУ затримали прихильника "руского міра", який займався "приєднанням" області до РФ.

Про це повідомив речник ГУ СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, затриманий – місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішов на співпрацю з росіянами й погодився на роботу в місцевій окупаційній адміністрації.

Там його призначили "главным специалистом сектора внутренней политики Шевченковского территориального управления ВГА Купянского района Харьковской области". На цій посаді він організовував та проводив заходи політичного характеру, інформаційну діяльність у співпраці з окупантами, спрямовану на підтримку Росії та окупаційної адміністрації.

Колаборант відповідав за збір інформації щодо агітаційних приміщень, стендів, флагштоків та місць розташування виборчих комісій на території Шевченківського району Харківської області. Він особисто оглядав приміщення для проведення в псевдореферендуму про приєднання української території до Росії.

Також він поширював пропагандистську газету "Харьков Z" серед містян.

Після звільнення частини регіону колаборант намагався "сховатися" від  правосуддя, однак співробітники Служби безпеки встановили його місце перебування і затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі ведення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією). Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За такий злочин йому загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Як повідомляв ІМІ, СБУ викрила в Одесі агентурну мережу ФСБ, до якої входив проросійський блогер.

Liked the article?
Help us be even more cool!