ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Amnesty International реалізує інформаційну політику Кремля – омбудсмен

07.12.2022, 14:13

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що міжнародна правозахисна організація Amnesty International поширює листівки, в яких називає розслідування Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо України "вибірковим правосуддям". Він вважає, що організація "реалізує інформаційну політику Кремля".

Про це йдеться в заяві омбудсмена, оприлюдненій 7 грудня на його сайті.

Листівки з написом "selective justice is justice denied" ("вибіркове правосуддя – це відмова в правосудді") Amnesty International розповсюджує на 21-й сесії Асамблеї держав-учасниць Римського статуту.

За його словами, в Amnesty International наголошують на тому, що, розслідуючи воєнні злочини в Україні, МКС відмовляє іншим країнам у правосудді. Він додав, що організація закликає всі держави-учасниці та асамблею в цілому розглянути ключові рекомендації організації "з доволі агресивною антиукраїнською рекламою" з метою, напевно, "знизити рівень підтримки України серед демократичного світу і зменшити увагу до геноцидної політики Російської Федерації".

"Я вимушений реагувати на подібні випадки передусім для того, щоб ті люди та організації, які фінансують Amnesty International, були поінформовані про те, що організація вже явно реалізує інформаційну політику Кремля", – сказав Лубінець.

Дмитро Лубінець розповів, що ще влітку організація спробувала показати "несправедливу увагу" МКС до подій в Україні й розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, які вчиняє РФ. "Ґрунтувалися ці звинувачення на тому, що окремі країни підтримують розслідування по Україні, в тому числі фінансово та експертно, а в інших країнах – не так активно", – додав він.

Омбудсмен вважає, що організація продовжує закопувати залишки своєї репутації.

Як повідомляв ІМІ, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International опублікувала доповідь, у якій заявила, що українські військові ставлять під загрозу цивільне населення, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в житлових районах, зокрема в школах і лікарнях, намагаючись відбити російське вторгнення.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що це дослідження AІ не враховує факту агресії росії, хронології подій та контексту захисту Україною своєї державності, а також спотворює реальну картину міжнародного злочину агресії, який вчиняє росія з 2014 року.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що звіт Amnesty "намагається амністувати державу-терориста й перекласти відповідальність з агресора на жертву".

Amnesty International згодом попросила вибачення за "страждання та гнів", спричинені її останнім звітом щодо України, однак заявила, що не відмовляється від своїх висновків.

У вересні Amnesty International створила конверти, на яких зображені двоє людей, які обіймаються. Одна людина пофарбована в кольори прапора України, інша – Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!