ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чехія оголосила TikTok загрозою безпеці

09.03.2023, 15:25
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Національне агентство кібернетичної та інформаційної безпеки Чехії (NÚKIB) оголосило 8 березня попередження щодо високої загрози кібербезпеці у зв’язку зі встановленням і використанням застосунку TikTok для працівників критичної інфраструктури й органів влади, повідомляє “Європейська правда”.

Як вказується в пресрелізі агентства, рішення було ухвалене на підставі висновків NÚKIB та інформації, отриманої від партнерів.

“Агентство занепокоєне потенційною загрозою безпеці, пов'язаною з використанням TikTok, насамперед через обсяг даних користувачів, які збираються застосунком, а також через спосіб оброблення цих даних”, – зазначило відомство.

Агентство уточнило, що компанія ByteDance – розробник TikTok – підпадає під правову юрисдикцію Китаю, політико-правове середовище якого викликає занепокоєння.

Рівень загрози Національне агентство кібернетичної та інформаційної безпеки Чехії визначило як високий, у зв’язку з чим рекомендує заборонити встановлення та використання TikTok на пристроях, які мають доступ до ІТ-систем.

“Ми не рекомендуємо використовувати застосунок особам, які обіймають високі політичні, державні або керівні посади”, – наголошує NÚKIB.

Як повідомляв ІМІ, 6 березня міністерство оборони Данії заборонило своїм співробітникам використовувати TikTok на робочих телефонах.

1 березня Європарламент заборонив співробітникам використовувати TikTok. 23 лютого Єврокомісія закликала своїх співробітників видалити зі своїх службових телефонів TikTok, про це також заявила Рада ЄС. 

27 лютого Білий дім дав державним установам 30 днів на видалення TikTok з федеральних пристроїв і систем.

Із 28 лютого в Канаді заборонено використання TikTok на державних пристроях через “неприйнятний” рівень ризику для конфіденційності та безпеки. Парламент Данії 28 лютого закликав законодавців і співробітників не використовувати TikTok на робочих телефонах як захід кібербезпеки, заявивши про існування ризику шпигунства.

У грудні 2022 року Адміністрація Палати представників США заборонила використання популярного китайського застосунку TikTok на всіх офіційних пристроях палати.

Liked the article?
Help us be even more cool!