ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через кібератаку не працюють сайти місцевої влади Чернігівщини

26.01.2023, 10:53
Фото – gazetadita.al
Фото – gazetadita.al

Зранку 26 січня через хакерську атаку перестали працювати сайти Чернігівської обласної військової адміністрації, Чернігівської міської ради, а також Департаменту цивільного захисту та оборонної роботи, Чернігівської, Новгород-Сіверської, Ніжинської та Корюківської райрад.

Про це Суспільному повідомили в ОВА, пресслужба міської ради опублікувала відповідне повідомлення в соцмережах.

Як повідомила пресслужба Чернігівської міської ради, щодо цього вже звернулися до Служби безпеки України та кіберполіції.

“Вчора була масштабна вірусна атака на сервери ОВА. З метою захисту частину систем було відключено. Не працює тимчасово сайт ОВА та сайти РВА. Спеціалісти працюють над відновленням системи. Це не перша атака, таких були за останній рік десятки”, – розповів Суспільному радник начальника ОВА Андрій Подорван.

За його словами, ІТ-спеціалісти кажуть, що ця вірусна атака була добре спланована, вірусна програма заздалегідь потрапила в систему. І тепер її активували.

“На щастя, маємо достатньо засобів комунікації та обміну інформації. Такі атаки не мають жодного впливу на нашу роботу, хіба що забирають трохи більше часу для обміну інформацією”, – сказав Подорван.

У пресслужбі СБУ виданню повідомили, що їхні кіберфахівці вживають відповідних заходів для усунення наслідків атаки та відновлення стабільної роботи вебресурсів.

Оскільки відповідні інтернет-ресурси наразі не працюють, інформування поки що здійснюватиметься через офіційні сторінки в соціальних мережах.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня сайт інформаційного агентства Укрінформ зазнав кібератаки та тимчасово не працював. Атакувати інформагенцію могли хакери з угрупування Sandworm, пов’язаного з російським ГРУ, повідомила Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Liked the article?
Help us be even more cool!