ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через масові скарги було зірвано трансляцію марафону "FreeДом" на YouTube

11.07.2022, 11:40
Фото – Главком
Фото – Главком

Пряма трансляція російськомовного марафону "FreeДом" на платформі YouTube була припинена 10 липня через масові скарги на контент про порушення авторських прав.

Про це повідомило державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" (ДП МПІУ).

"Внаслідок великої кількості заяв пряму трансляцію марафону на платформі YouTube припинили найрейтинговіші акаунти – "Україна 24", ICTV, ТСН, "Гроші", "Спецкор", 1+1, UATV channel. YouTube-канал UATV channel (належить ДП МПІУ), який є основним для трансляції марафону "FreeДом", також отримав серію скарг на контент, який неможливо виявити для верифікації. Однак це стало приводом для адміністрації відеохостингу винести попередження, що також позначилося можливості ведення прямої трансляції на платформі", – йдеться в повідомленні.

МПІУ вважає масові скарги замовною кампанією. Зокрема, через неможливість встановити та виявити тайм-коди контенту, на який подаються скарги; відеохостинг не використав запобіжних заходів, а миттєво заблокував прямі трансляції марафону на каналах медіапартнерів. Крім того, скарги подали одночасно на всі ключові YouTube-канали основних медіагравців країни не через автоматизовану систему контролю авторських прав, а індивідуально.

Медіакомпанії, які працюють над створенням марафону "FreeДом", звернулися до адміністрації YouTube із пропозиціями перегляду процедури роботи з українським сегментом телевізійного виробництва в умовах безперервної кібервійни росії проти України.

Як повідомляв ІМІ, на початку липня державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" заявило про безперервну кібератаку на свої технологічні потужності, розташовані в Україні з боку росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!