ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Четверта влада" судиться з прокурорами в апеляції через відмову в доступі до інформації

27.04.2023, 15:00
Ілюстрація ІМІ
Ілюстрація ІМІ

Інтернет-видання “Четверта влада” судиться з Рівненською обласною прокуратурою в апеляційному суді. Причиною суду стала відмова прокуратури надати журналістам копію інвестиційного договору з рівненським забудовником щодо будівництва житла для прокурорів на комунальній землі, повідомляється на сайті видання.

Редакція зазначає, що нещодавно Восьмий апеляційний адміністративний суд відкрив провадження за апеляційною скаргою журналістки “Четвертої влади” на ухвалу Рівненського окружного адміністративного суду.

Суддя окружного адмінсуду в березні 2023 року закрила справу за позовом журналістки до Рівненської облпрокуратури. Прокуратура не надавала журналістам договору, за яким прокурорам мають будувати житло, пояснивши свої дії низкою причин, основні з яких – документ містить конфіденційну інформацію і не становить суспільної важливості.

“Четверта влада” зазначає, що, поки тривав суд, прокуратура надіслала журналістці копію договору – це і стало причиною рішення окружного адмінсуду, який відмовив журналістам. Однак у надісланому документі майже всю важливу інформацію закрито для ознайомлення.

“Заретушовані відомості про терміни будівництва, про об’єкт договору, про обов’язки та права сторін, про гарантійні строки якості закінчених робіт, про відповідальність сторін, про строк дії договору і підписи людей, які представляли сторони”, – зазначає видання.

Видання вважає, що прокуратура намагається приховати суспільно важливу інформацію і тому відстоюватиме право на інформацію вже в апеляційному суді.

Liked the article?
Help us be even more cool!