ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чубаров пояснив, як РФ використовує "націоналізацію" майна для пропаганди

26.05.2023, 17:06
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Так звану "націоналізацію" майна в окупованому Криму росіяни використовують у пропагандистських цілях, для підживлення ненависті до України.

Про це в ефірі FREEДОМ сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

"У загарбників у Криму є перелік майна іноземних громадян і держав, які вчиняють щодо Росії нібито недружні дії, і це майно підлягає "націоналізації". До списку десь один-два рази на рік вносять різні об’єкти. Чому вони розтягують це "задоволення" – важко сказати. На мій погляд, це просто для утримання окупантами температури ненависті до України. Так вони демонструють рішучість карати ворогів Росії, це максимально використовується для пропаганди", – сказав Чубаров.

Щодо будівлі Меджлісу в Криму, Чубаров зазначив, що її  окупаційна влада Криму заарештувала під приводом нібито порушень під час ремонту.

"Вони намагалися змусити благодійну організацію поступитися. Зокрема, пропонували викуп цієї будівлі. Але, зрозуміло, організація на це не погодилася. І наразі позов цієї організації до окупаційної адміністрації знаходиться в Європейському суді з прав людини, його прийняли. І, до речі, коли ухвалювали рішення про "націоналізацію" цієї будівлі, зранку Крим прокинувся під масовану демонстрацію роликів, як у будівлі Меджлісу живуть безхатченки і тому будівлю треба швидше взяти під контроль "уряду", – додав Чубаров.

Як повідомляв ІМІ, Держдума РФ схвалила законопроєкт про арешти й штрафи за мапи без Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!