ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Дождь" звільнив ведучого, який розповів про допомогу телеканалу військовим РФ

02.12.2022, 16:39
Фото - "Дождь"
Фото - "Дождь"

Російський телеканал "Дождь" звільнив ведучого програми "Здесь и сейчас" Олексія Коростельова, який в ефірі розповів про те, як телеканал допомагає військовослужбовцям РФ.

Про це повідомила його колега - ведуча Екатерина Котрикадзе.

"Телеканал "Дождь" не займався і не займається і не займатиметься у подальшому ніколи. Ми знаємо наскільки двозначно могли звучати слова нашого колеги для вас - наших глядачів. Особливо тих з вас, хто на собі відчув жахи цієї війни. Особливо, для українців. Ми неодноразово говорили і я повторю ще раз: ми виступаємо проти війни Росії в Україні. Ми вважаємо її злочинною і підлою, а мобілізацією злочинною та безглуздою", - сказала Котрикадзе.

Вона сказала, що співрпацю з Коростельовим телеканал припиняє вже сьогодні. 

"Це складне рішення для нас, але керівництво "Дождя" вважає його єдиним правильним і можливим", - додала ведуча.

Як повідомляв ІМІ, 1 грудня ведучй програми "Здесь и сейчас" на телеканалі "Дождь" Олексій Коростельов сказав:

"Якщо у вас є свідчення, свідки про те, як проходить мобілізація, про те, як мобілізовані служать на фронті, відправляються на передову і ви хочете про це розповісти, про проблеми російської армії, відправляйте повідомлення на пошту [email protected] фбо пишіть у наш Телеграм-бот. Ми практично всім відповідаємо і багато з написаних історій на нашу пошту і у Телеграм-бот стають опублікованими. Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям ми змогли допомогти. До прикладу, з оснащенням і з елементарними зручностями на фронті. Тому що, ті історії, які публікувалися і розповідалися рідними, чесно кажучи, наводять жах".

Після того, як уривок з ефіру поширився мережею, головний редактор телеканалу Тихон Дзядко повідомив, що цей уривок вилучили з ефіру.

"Ця фраза створює відчуття у глядача, що телеканал "Дождь" займається наданням допомоги армії РФ. У зв'язку з цим важливо зазначити таке: Телеканал "Дождь" не займався, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії — на фронті чи за його межами. Поштова скринька [email protected] створена для збору особистих свідчень про злочини російської армії в Україні та порушення при проведенні злочинної та безглуздої мобілізації в Російській Федерації.

Поширення інформації про це необхідно для усвідомлення широкою аудиторією злочинного характеру дій російського керівництва, починаючи з 24 лютого 2022 року. Правду про злочинну та підлу війну повинні знати всі російські громадяни, включаючи військовослужбовців та мобілізованих", — написав Дзядко.

Національна рада з електронних ЗМІ Латвії оштрафувала російський телеканал "Дождь" на 10 тисяч євро - телеканал показав на мапі окупований Крим як частину Росії та назвав російську армію "нашою армією".

Liked the article?
Help us be even more cool!