ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Двох закарпатців судитимуть за виправдовування збройної агресії РФ

05.10.2022, 14:05
Фото – zak.gp.gov.ua
Фото – zak.gp.gov.ua

Жителів Ужгорода та Міжгір'я Закарпатської області судитимуть за виправдовування збройної агресії Росії проти України. Про це повідомляє Закарпатська обласна прокуратура.

Правоохоронці встановили, що двоє обвинувачених були прихильниками ідеології “русского мира” та публічно висловлювали свою підтримку діям держави-агресора. Зокрема, житель Міжгір’я відкрито заявляв про свої наміри перейти на бік ворога в разі його мобілізації до лав ЗСУ та вчиняти розстріли українських військових.

Натомість ужгородець розповсюджував у забороненій соцмережі матеріали, де йшлося, що нібито українська армія обстрілює мирне населення в Ізюмі, а окупація РФ частини території України висвітлювалася як “звільнення від націоналістів”. Також він поширював і висловлювання, спрямовані на глорифікацію осіб, які беруть участь у збройній агресії проти України, зокрема на боці окупаційної влади.

Обвинувальні акти щодо двох чоловіків скерували до суду за фактами виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 ККУ) та поширення матеріалів із такими закликами (ч. 2 ст. 436-2 ККУ).

Liked the article?
Help us be even more cool!