ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Філії НСТУ трансформують у хаби і бюро

16.02.2023, 15:00
Фото – НСТУ
Фото – НСТУ

У Національній суспільній телерадіокомпанії України планують до 2025 року створити шість хабів і бюро на базі 22 філій.

Про це в інтерв’ю “Детектору медіа” сказав член правління НСТУ, відповідальний за напрям управління персоналом, Дмитро Козлов.

За його словами, планують створити центральний, західний, північно-західний, північно-східний, південний та східний хаби. “У кожному з них працюватиме регіональний центр виробництва, бюро в сусідніх регіонах та гіперлокальна мережа журналістів у громадах”, – сказав Козлов.

Голова правління НСТУ Микола Чернотицький додав, що хаби вже працюють у Львові, Ужгороді й Рівному, зі студій яких виходить міжрегіональний проєкт “Суспільне. Спротив”. 

З допомогою донорів у всіх хабах побудують маленькі ньюзхауси. “У Львові зараз готується велика студія, такої навіть в “Олівці” немає”, – додав Чернотицький. Зокрема, за його словами, у межах японського проєкту JICA побудуть студії у Львові, в Одесі. Водночас Європейський Союз профінансує будівництво студії в Черкасах. “У нас не закритий Чернігів і східний хаб з безпекових причин – ми повернемося до нього, коли буде перемога”, – поділився Чернотицький.

За планом Суспільного, хаби і бюро разом мають створити цілодобовий інформаційний телеканал. Наразі філії Суспільного виробляють 12 годин інформаційного мовлення.

У хабах працюватиме 98 людей, у бюро – 45 людей. Кожен з хабів вироблятиме чотири-шість годин прямого ефіру на день. За контент, який виготовляє хаб, буде відповідальний шеф-редактор. У бюро керівником творчих підрозділів стане шеф-редактор. За менеджером залишається господарська частина. Гіперлокальна мережа журналістів підпорядковується шеф-редакторам у кожному регіоні.

Як повідомляв ІМІ, восени 2022 року Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України схвалила нову концепцію регіонального мовлення на 2022–2025 роки. Згідно з новою концепцією, для безперебійного виробництва мультиплатформного контенту НСТУ потребує розбудови мінімум шість регіональних центрів виробництва (хабів), включно з бек-офісом компанії, на який перетворилася Львівська філія, та резервним центром мовлення, яким стала Закарпатська філія.

Liked the article?
Help us be even more cool!