ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фільм "Щедрик" зібрав у кінопрокаті 8,7 млн грн

03.02.2023, 17:00
Фото – Держкіно
Фото – Держкіно

Фільм “Щедрик” потрапив до трійки стрічок-лідерів за касовими зборами серед українських історичних драм – за місяць прокату бокс-офіс становить 8,7 мільйона гривень.  Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Стрічка отримала понад 250 згадувань у ЗМІ, на ТБ та в діджитал-просторі, а кількість глядачів майже досягла відмітки в 70 тисяч.

"Щедрик" – сімейне кіно, яке розповідає про три родини під час Другої світової війни, демонструючи події, які українці переживають і зараз: геноцид, поневолення та спроби знищення ідентичності. 

"Під час перегляду глядачі відчувають ефект дежавю, адже ретроспектива століття демонструє відношення як усієї машини СРСР, так і сучасних росіян до українців. Саме цей тригер приводить людей до кінотеатрів", – зазначає Держкіно.  

Фільм режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко створила компанія "Ама Віжн" в співпраці зі Stewopol за фінансової підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України та інформаційної підтримки Держкіно. Кінотеатральну дистрибуцію фільму проводить FILM.UA Distribution та Kinomania Film Distribution.

Нагадаємо, показ "Щедрика" в українських кінотеатрах розпочався 5 січня.

Liked the article?
Help us be even more cool!