ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотокора "Бабеля" позбавили акредитації на фестиваль через матеріал про недотримання карантину

07.09.2020, 10:10
Фото – фейсбук Сергія Моргунова
Фото – фейсбук Сергія Моргунова

Фотокореспондента інтернет-видання “Бабель” Сергія Моргунова позбавили акредитації на фестиваль GogolFestDream після публікації матеріалу, який вийшов під назвою “З Києва до Херсона на фестиваль виїхав “Гоголь Train”. Ось як він виглядає зсередини. (Купа народу без масок)”, повідомляє “Бабель”.

“Позбавив акредитації директор фестивалю Максим Демський. Він покликав мене і спитав, чому я відвідую їхні заходи, а потім сам же й озвучив свою версію: “щоб лайном поливати”. Він також нагадав, що ми приїхали сюди й живемо тут за їхній рахунок. І наголосив, що не хоче, аби я відвідував їхні заходи. Дослівно це прозвучало так: “Ми вас не пускаємо”, після чого сказав, що анулює акредитацію”, – розповів Моргунов.

4 вересня на сайті “Бабеля” вийшов матеріал про фестиваль GogolFestDream, який тривав у Херсоні з 4 до 6 вересня. У матеріалі йшлося про “Гоголь Train” – потяг, який віз із Києва до Херсона учасників фестивалю. Вони були без захисних масок та не дотримувалися соціальної дистанції. Це видно і з фотографій, якими проілюстровано текст.

Але саме це в матеріалі найбільше й обурило організаторів. Вони звернулися до “Бабеля” з проханням виправити текст і змінити фразу про “людей без масок”.

Після того як журналіст повідомив про інцидент, директор фестивалю Максим Демський опублікував у фейсбуці свою версію подій, де назвав свою поведінку емоційною.

“Я вважаю, що і фоторепортаж, і заголовок було подано упереджено, не було представлено дві сторони та не було коментаря від організаторів. Зі свого боку хочу вибачитися за некоректну ситуацію, що склалась у мене із Сергієм у зв'язку з емоціями, що зібралися за час підготовки. І усвідомлюю, що я як організатор проєкту не маю права забирати в будь-кого право на відвідування подій, що організовую відкрито для суспільства”, – написав він.

Після цього журналісту поновили акредитацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!