ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотожурналіста Макса Левіна вбили російські військові — прокуратура

02.04.2022, 12:27
Фото з фейсбука Макса Левіна
Фото з фейсбука Макса Левіна

Фотожурналіста Максима Левіна, який зник під час виконання журналістських обов'язків у березні в Київській області, знайшли вбитим. Про це Інституту масової інформації повідомили в Офісі генерального прокурора.

“Тіло журналіста знайдене на території села Гута Межигірська Вишгородського району. За попередньою інформацією беззбройного Максима Левіна військовослужбовці збройних сил РФ вбили шляхом двох пострілів зі стрілецької зброї”, — ідеться в повідомленні.

Поліція знайшла тіло фотожурналіста 1 квітня.

Вишгородська окружна прокуратура веде кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни (ст. 438 КК України). 

Як інформують у виданні LB.ua, де Макс працював тривалий час, він разом із Олексієм Чернишовим, військовим та в минулому фотографом, поїхали документувати наслідки російської агресії. Доля Олексія Чернишова наразі невідома. 

У Макса Левіна залишились четверо неповнолітніх синів, цивільна дружина та літні батьки.

Допомога у похованні та родині:

Монобанк: 4441114420335646 – Зоряна Стельмах;

ПриватБанк: 5168757403122528 – Інна Варениця.

Дату і місце прощання із Максом Левіним родина повідомить найближчим часом.

Як повідомляв ІМІ, фотожурналіст Максим Левін зник на лінії фронту у Вишгородському районі під Києвом, де виконував свої професійні обов'язки і висвітлював війну. Востаннє він виходив на зв’язок 13 березня. 

Максим Левін народився 1981 року на Київщині. Працював як фотокореспондент, документальний фотограф та оператор багатьох українських і міжнародних видань, співпрацював з агентствами Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. Його фото публікували такі видання, як Wall Street Journal, TIME, Break.

Liked the article?
Help us be even more cool!