ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головредка “Кола” подала до суду на секретаря Полтавської міськради Андрія Карпова

15.02.2023, 15:00
Фото - фейсбук Тетяни Цирульник
Фото - фейсбук Тетяни Цирульник

Головна редакторка полтавського сайту “Коло” Тетяна Цирульник подала позов проти секретаря Полтавської міської ради Андрія Карпова. Про це журналістка повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

“Я подала до суду на Андрія Карпова, секретаря міської ради Полтави, депутата від партії ЄС, блогера. Позов по захисту честі, гідності та ділової репутації. За його публікацію у соцмережах, яку прочитали тисячі громадян, прокоментували і перепостили. Я зіткнулась з хейтом, це було боляче”, – написала Цирульник.

Вона додала, що хотіла вирішити конфлікт мирним шляхом, тому зверталась до партії ЄС з проханням вплинути на свого однопартійця, до Комісії з етики у міській раді Полтави, писала Андрію Карпову листа.

“Це все не дало результату. Тому я змушена звернутись до суду. Попередньо завдану мені моральну шкоду я оцінюю в 100 тисяч гривень. Перше засідання по справі буде за півтора місяці”, – повідомила Тетяна Цирульник.

У коментарі представниці ІМІ Тетяна Цирульник зазначила, що має у позовній заяві до Карпова дві вимоги. Перша – визнати допис Карпова таким, що принижує її честь і гідність, визнати недостовірною інформацією ту частину допису посадовця, де він говорить про брехню журналістів щодо його зарплати нібито в понад 100 тисяч гривень. Друга вимога – відшкодувати їй моральну шкоду, яку журналістка оцінила в 100 тисяч гривень.

“Такою, що принижує мою честь, гідність та ділову репутацію вимагаю визнати таку  частину публікації Андрія Карпова: “Не дадуть спокійно вмерти. Оцініть рівень місцевої журналістики. Спочатку беруть мій пост з телеграм, роблять гучний заголовок “Карпов збирає гроші на операцію по збільшенню/зменшенню члена”. А потім дивуються, що операція у державній клініці безкоштовна. Хоча у пості не було жодного слова про збір коштів саме на операцію чи вартість операції”, – пояснює Цирульник. – Недостовірною, такою, що принижує мою честь, гідність та ділову репутацію прошу суд визнати також такий вислів Карпова: “До слова, ці ж “журналісти” розбрехали, що у мене зарплата більше 100 тисяч гривень. Для прикладу, за минулий місяць я отримав на руки 16 тисяч гривень заробітної плати у МР. Не нехтують нічим, аби облити брудом”. Крім того, прошу стягнути на мою користь компенсації за завдану моральну шкоду – 100 тисяч гривень”, – сказала Цирульник.

Як повідомляв ІМІ, головна редакторка полтавського інтернет-видання “Коло” Тетяна Цирульник зазнала кіберцькування після того, як написала новину про секретаря Полтавської міської ради Андрія Карпова. У новині від 26 жовтня 2022 року під заголовком “Це плата за 8 років Вата Шоу: Андрій Карпов, секретар міської ради Полтави збирає собі на операцію” йшлося з посиланням на телеграм-канал посадовця про його лікування та збір коштів. 

Цю новину Карпов розмістив на своїх сторінках у соціальних мережах, зробивши скріншоти з сайту “Коло”. Посадовець звинуватив журналістку у перекручуванні інформації, заявив, що та начебто написала новину із заголовком “Карпов збирає гроші на операцію по збільшенню/зменшенню чл*на”. Після цього прихильники Карпова почали принижувати та ображати журналістку у коментарях під його дописом у Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!