ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське повідомило, що їхня журналістка Вікторія Рощина, ймовірно, перебуває в російському полоні

18.03.2022, 16:45

Журналістка Громадського Вікторія Рощина, ймовірно, перебуває в полоні в російських окупантів. Видання закликає українську й міжнародну спільноту долучитись інформаційно та діями до звільнення журналістки, повідомляє Громадське.

За даними видання, Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на сході й півдні України всі дні російсько-української війни. 11 березня видання опублікувало текст, у якому вона розповідає про те, як живе тимчасово окупований Енергодар

“У ці дні журналістка готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Вона планувала поїхати аж до Маріуполя, аби розповісти про те, що насправді відбувається в місті, яке понад два тижні щодня обстрілюють російські війська. 11 березня ввечері Вікторія Рощина, ймовірно, була в дорозі із Запоріжжя в Маріуполь й мала поганий звязок, тому ми майже не змогли говорити телефоном. Відомо було лише, що з Енергодара на той час вона вже виїхала”, – пише видання.

12 березня редакція не змогла вийти з Вікторією на зв'язок. Від свідків, яких видання не називає з міркувань безпеки, стало відомо, що на той момент вона перебувала в тимчасово окупованому Бердянську. 

16 березня Громадьске дізналося, що напередодні (ймовірно, 15 березня) Вікторію Рощину затримала ФСБ РФ. 

“Нині про її місце перебування нічого невідомо. Дві доби ми докладали всіх зусиль, аби звільнити журналістку в непублічний спосіб. Але це виявилося безрезультатно”, – зазначає видання. 

Як повідомляв ІМІ, 8 березня Вікторія Рощина повідомила, що потрапила під російський обстріл на Запоріжжі. Її авто, в якому вона перебувала, пограбували

Liked the article?
Help us be even more cool!