ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонські ЗМІ публікують порожні сторінки через відмову в акредитації на заходи Зеленського

26.06.2020, 12:00
Фото – nethgossip.lk/
Фото – nethgossip.lk/

У Херсоні журналісти, що не були акредитовані на зустріч із Президентом України Володимиром Зеленським, почали страйк. Кілька інтернет-видань замість контенту публікують порожні сторінки, повідомляє “IPC-Херсон”.

Зокрема, журналістка Тетяна Дергачева пропонує замість фото у своїх матеріалах візуалізовувати приїзд Зеленського чорним екраном.

Видання “Мост” зранку опублікувало кілька порожніх матеріалів щодо перебування гаранта на Херсонщині.

“Мене та ще як мінімум трьох колег не акредитували на заходи, пов'язані з візитом президента”, – написав у себе на фейсбук-сторінці головний редактор “Мосту” Сергій Нікітенко. 

Те саме на своїй фейсбук-сторінці зробив журналіст Олег Батурін.

До акції долучилося видання “НоваМедія” та його редактор Тарас Бузак

Відеозвернення до очільників ХОДА записала журналістка Євгенія Вірлич

“Жодної офіційної інформації, жодних запрошень журналістів – принаймні до сьогоднішнього ранку, але вибілювання бордюрів, прибирання, підготовка певних локацій із чітким меседжем “тут буде Президент”, – зазначила вона.

Як пише видання, після того, як представники  деяких  херсонських інтернет-видань заявили про бажання влаштувати пікети в місцях, які відвідає Президент, за підтвердженою інформацією, у Херсонській ОДА дозволили акредитувати всіх охочих, та на цю годину акредитація так і не розпочалася.

Під час візиту на Херсонщину Президент має відвідати Херсонський морський порт, ваговий термінал на пункті габаритно-вагового контролю “Консул” та стадіон каховської футбольної команди “Енергія”.

Редакція “IPC-Херсон” повідомляє, що “поділяє обурення колег та сподівається, що надалі візити перших осіб у Херсонську область будуть прозорими та доступними для представників ЗМІ”.

Як повідомляв ІМІ, 2 червня хмельницькі видання vsim.ua та “Є” повідомили, що їхніх журналістів, як і журналістів багатьох друкованих та онлайн-медіа, не акредитували на висвітлення робочого візиту Президента України Володимира Зеленського в регіоні, що тривав 3–4 червня.

Пресслужба обласної держадміністрації (ОДА) повідомила, що через карантинні обмеження акредитували лише представників місцевих телеканалів на вимогу Офісу Президента.

Liked the article?
Help us be even more cool!