ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельницьку журналістку пустили до міськради лише після приїзду поліції

14.01.2021, 11:06
Фото – Альона Береза
Фото – Альона Береза

Охорона Хмельницької міської ради лише після приїзду поліції пропустила журналістку-фрілансерку Альону Березу на засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Засідання комісії відбулося 13 січня. Недопуск охоронці аргументували посиленими карантинними обмеженнями через пандемію COVID-19. Водночас ані на вимогу журналістки, ані на вимогу патрульної поліції ні охорона, ні будь-яка посадова особа міськради не надали для ознайомлення жодного нормативного документа, яким би передбачались обмеження доступу журналістів до засідань постійних депутатських комісій.

Як повідомила Альона Береза, яка є також представницею ІМІ в Хмельницькій області, 12 січня на офіційному сайті міськради було розміщене оголошення про проведення 13 січня засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Хмельницької міської ради. В оголошені, окрім дати, місця, часу засідання та порядку денного, інформації про будь-які обмежувальні заходи зазначено не було.

Врешті-решт, після втрати години робочого часу журналістку та представницю ІМІ Альону Березу допустили до засідання комісії. Пустили її лише після спілкування заступника Хмельницького міського голови Романа Примуша з головою та членами постійної депутатської комісії з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Після завершення засідання голова цієї комісії та депутат Хмельницької міськради Сергій Болотніков від фракції політичної партії “Команда Симчишина” пояснив Альоні Березі позицію комісії тим, що охорона не повідомила їх про надання журналістського посвідчення. Також депутат пообіцяв, що винуватці будуть притягнуті до відповідальності за свої дії.

Як зазначає Альона Береза, відповідно до п. 2 статті 2 Регламенту Хмельницької міської ради 8 скликання, “відкритість роботи міської ради забезпечується шляхом присутності представників засобів масової інформації, які можуть бути акредитовані при міській раді з метою створення сприятливих умов для здійснення їх професійної діяльності”. 

Водночас Постанова Кабінету Міністрів “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” від 9 грудня 2020 року не містить обмежень діяльності журналістів. 

Ознайомитися з матеріалом щодо роботи журналістів під час посиленого карантину в період з 8 по 25 січня можна тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!