ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Італійський орган із захисту приватності даних відкрив провадження щодо ChatGPT

31.03.2023, 14:17
Фото – REUTERS
Фото – REUTERS

Італійський орган із захисту приватності даних заявив, що розпочав розслідування щодо чат-бота ChatGPT (розробка компанії OpenAІ) через підозру в порушенні правил збирання даних, повідомляє Reuters.

Державний орган також звинуватив ChatGPT у тому, що система не перевіряє віку користувачів, хоча має бути доступною лише особам від 13 років.

В агентстві зазначили, що перед цим наклали запобіжні обмеження на використання чат-ботом особистих даних користувачів в Італії.

Як повідомляв ІМІ, 20 березня 2023 року чат-бот ChatGPT перестав працювати, користувачі в усьому світі скаржилися на проблеми з OpenAI. 23 березня в чат-боті ChatGPT стався баг: інші користувачі могли бачити назви розмов з ботом, які їм не належали. У компанії зазначили, що помилку виправили.

29 березня 2023 року Ілон Маск разом із групою експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікував відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI.

ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) – це чат-бот зі штучним інтелектом, розроблений у листопаді 2022 року лабораторією OpenAI, дослідницькою компанією штучного інтелекту, серед засновників якої був Ілон Маск. Бот може генерувати тексти на задану тему та відповідати на запитання користувачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!