ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Івано-франківське видання повідомило про перешкоджання з боку працівників ОДА

24.12.2021, 18:18
Фото - скріншот з відео Голос ІФ
Фото - скріншот з відео Голос ІФ

Інтернет-видання Голос ІФ (Івано-Франківськ) повідомило, що працівники обласної державної адміністрації перешкоджали їхнім журналістам потрапити 23 грудня на позачергове засідання комісії Департаменту охорони здоров'я (ДОЗ).

Як пише видання, головна редакторка газети Ірина Василишин та журналіст Ростислав Гудзінський прибули на позачергове засідання комісії ДОЗ Івано-Франківської ОДА щодо обрання генерального директора КНП “Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня обласної ради”.

Спочатку журналістам вдалося потрапити до кабінету, де відбувався захід. Члени комісії, пише видання, розглядали інформаційний запит газети стосовно можливої фальсифікації керівного стажу одним із кандидатів. Також члени комісії дозволили медійникам проводити зйомку.

Пізніше до кабінету прийшли директор юридичного департаменту ОДА Ігор Темех та чоловік, який представився юрисконсультом Констянтином Шостаченком, і попросили журналістів акредитуватися у секретарки ДОЗ. Але секретарка відмовилася їх зареєструвати, зазначивши, що така процедура не передбачена.

Коли журналісти хотіли повернутися на засідання, працівники ОДА їм перешкодили.

“Юрисконсульт хапав журналіста Ростислава Гудзінського за руки і відштовхував від вхідних дверей кабінету заступника керівника ДОЗ ОДА, де відбувалася комісія”, - йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що Ростислав Гудзінський неодноразово показував чиновникам ОДА посвідчення журналіста, представлявся та просив припинити перешкоджанню законній професійній діяльності журналістів. Водночас на відео Ігор Темех під час розмови з Гудзінським зазначав, що той не представився, і вимагав від нього зареєструватися. Також директор юридичного департаменту стверджував, що "немає заходу ніякого".

Журналіст зателефонував до поліції та повідомив про перешкоджання. Весь цей процес на мобільний телефон знімала головна редакторка газети Ірина Василишин. Згодом Ігор Темех вирвав з рук журналістки мобільний телефон.

Крім того, пише видання, працівники ОДА почали виштовхувати журналістів з приймальні Департаменту охорони здоров'я, “хапаючи головну редакторку газети Голос ІФ Ірину Василишин за руки, інтимні частини тіла та розірвали куртку, у якій був вдягнений журналіст Ростислав Гудзінський”.

Повернули телефон журналістам лише згодом, коли Гудзінський “почав голосно кричати, кликати членів комісії ДОЗ на допомогу”.

Після інциденту журналісти звернулися до поліції щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та викрадення чужого майна.

Також видання нагадало, що 24 листопада в редакцію забігли п’ятеро молодиків та облили журналістів Ростислава Гудзінського та Олександра Батуро фекаліями. За даним фактом поліція Івано-Франківська розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!