ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомили про підозру

20.02.2023, 10:50
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, митрополит у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян та в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності та переконань.

Крім того, зазначає СБУ, під його керівництвом адміністратор відомчого сайту єпархії розміщував ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ, серед яких patriarchia.ru та pravmir.ru.

“У цих публікаціях представники країни-агресора нав’язували ідеї рашизму та популяризували кремлівський режим. Тим самим сприяли загостренню внутрішньої обстановки в регіоні через розпалювання міжрелігійної ворожнечі”, – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання митрополита та в приміщенні єпархії правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, мережеве сховище даних і зовнішній накопичувач та друковані матеріали, які підтверджують злочинні дії.

Митрополиту повідомлено про підозру за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

 
 

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Крім того, розв'язується питання щодо кваліфікації дій інших причетних за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Як повідомляв ІМІ, 17 лютого Прокуратура АР Крим та Севастополя повідомила про підозру підконтрольному окупантам голові Духовного управління мусульман Криму та Севастополя, який у пропагандистських ЗМІ закликав кримськотатарське населення підтримувати російську агресію.

Liked the article?
Help us be even more cool!