ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Керівнику телерадіокомпанії з Нової Каховки оголосили підозру

21.04.2023, 14:45
Фото – novakahovka.city
Фото – novakahovka.city

Прокуратура Каховської окружної прокуратури Херсонської області повідомила про підозру в пособництві державі-агресору керівнику телерадіокомпанії "Рубін", яка розташована на території окупованої Нової Каховки, Олександру Ларченку.

За даними слідства, каховчанин добровільно співпрацював з росіянами, ставши керівником від окупаційної влади новокаховської телерадіокомпанії “Рубін”, де він займався незаконним підімкненням представників російських структур до інтернету.

За даними Центру журналістських розслідувань, Олександр Ларченко, на прізвисько Чіп, служив в Афганістані, працював начальником комп’ютерної безпеки на заводі “Чумак”. Згодом став приватним підприємцем.
Після російської агресії перейшов на бік ворогів, де на “віджатих” потужностях окупанти запустили свої сервіси.

Як повідомляє Novakahovka.City, приватна телерадіокомпанія "Рубін-плюс" зареєстрована за адресою вул. Першотравнева, буд. 19, м. Нова Каховка, Херсонська обл. Її директором значиться Сівцов Юрій Володимирович. 100% статутного капіталу в розмірі 6 тисяч грн, за даними сервісу YouControl, належить Баденку Миколі Івановичу. Ліцензія на право користування каналами мовлення в кабельній телемережі в Новій Каховці видана Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення 12.02.2003. Потім вона кілька разів переоформлювалася. У 2020 році Нацрада провела позапланову перевірку ТРК. Під час окупації компанія перереєструвалася в Криму.

Бериславський провайдер інтернет-послуг "Ск-нет", який функціонував до війни в містах Каховка, Берислав, селищі Любимівка, тепер став філією новокаховської компанії “Рубін”.

За колабораційну діяльність Ларченку повідомлено про підозру за статтею 111-2 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність та можливою конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!