ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Коли у 2014-му звільнявся з телеканалу, мені видали "акредитацію" від ватажка Стрєлкова – Сергій Горбатенко

16.11.2022, 13:43
Фото – Facebook-сторінка Сергія Горбатенка
Фото – Facebook-сторінка Сергія Горбатенка

У 2014 році, коли журналіст Сергій Горбатенко звільнявся з місцевого телеканалу Слов'янська, йому видали так звану акредитацію від ватажка бойовиків угруповання "ДНР", росіянина Ігоря Стрєлкова.

Про це він розповів в інтерв'ю Інституту масової інформації.

"Якраз на мій день народження, 21 травня, нас нарешті звільнили з телеканалу, видали нам трудові книжки. І мені видали папірець, який я можу умовно назвати акредитацією від ватажка російських формувань Ігоря Стрєлкова. На цьому папірці було написано, що я маю змогу працювати в Слов'янську без дозволу знімати військові об'єкти. Я спитав: "Як? Що це? Звідки це взялося?" А мені кажуть: "Ми дали їм усі паспортні дані, щоб вони вас акредитували". Це був справжній шок", – згадує Сергій.

За його словами, він жодного разу не використав цей псевдодокумент.

"Ні, у жодному разі. Мені його дали того дня, коли всіх звільнили з телеканалу. І, навіть якби мені дали його раніше, було б гидко його використовувати, бо люди, які цей папірець підписували, ставили на ньому якусь свою псевдопечатку, вони вбивали людей у моєму місті. Володимира Рибака вбили. Вбили інших патріотів. Тож користуватися для роботи тим, що вони мені дали, я б не став у жодному разі. Це просто мерзенно", – наголосив Сергій Горбатенко, який нині працює журналістом-фрилансером "Радіо Свобода" та висвітлює події на Донеччині.

Також Сергій розповів, що після звільнення Слов'янська від незаконних збройних формувань отримав пропозицію від телеканалу повернутися на роботу, але він її не прийняв.

"Телефонували з того телеканалу і сказали: "Приходь працювати”. Я кажу: “Як я можу тепер у вас працювати?" Вони: "А що таке?" А я кажу: "Вийшов на сайті каналу сюжет, який називався приблизно так: "Кількість карателів довкола Слов'янська збільшується". Як я після цього можу з вами працювати?" – наголосив Сергій.

Як повідомляв ІМІ, під час відрядження до звільненого села Дробишеве, що під Лиманом (Донецька область) кореспондент "Радіо Свобода" Сергій Горбатенко взяв участь в евакуації покинутого пса Адіка.

Liked the article?
Help us be even more cool!