ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Комітет освіти рекомендує Раді звільнити Шкарлета

20.03.2023, 11:19
Фото - Тетяна Довгань/Mind.UA
Фото - Тетяна Довгань/Mind.UA

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендує парламенту підтримати звільнення Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки України.

Про це голова комітету, народний депутат із парламентської фракції “Слуга народу” Сергій Бабак повідомив Укрінформу.

“Щойно розглянули це питання на засіданні комітету. Підтримали”, — зазначив Бабак.

Нагадаємо, 18 березня на засіданні фракції партії “Слуга народу” обговорювалися кадрові зміни в уряді, які плануються на поточний тиждень. Зокрема, йшлося про звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета та призначення на цю посаду Оксена Лісового, а також про звільнення з посади міністра стратегічних галузей промисловості Павла Рябікіна та призначення замість нього Олександра Камишіна. Водночас запропоновано розширити сферу повноважень міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Його нова посада називатиметься віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України.

Того ж дня у Верховній Раді були зареєстровані заяви про відставку міністра освіти і науки Шкарлета, міністра з питань стратегічних галузей промисловості Рябікіна та віцепрем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації Федорова.

Оксен Лісовий - директор Малої академії наук та доброволець 95-ї бригади Десантно-штурмових військ.

Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки України 17 грудня 2022 року. До того уряд 25 червня призначив його тимчасово виконувачем обов’язків міністра освіти і науки.

Сергія Шкарлета звинувачували у плагіаті. Координаторка антиплагіатного руху “Дисиргейт” Світлана Благодєтєлєва-Вовк заявила про погрози після першого викриття плагіату в наукових публікаціях Шкарлета. За її зверненням поліція відкрила справу за статтею "порушення недоторканності приватного життя". Шкарлет заявив, що незнайомий із Благодєтєлєвою-Вовк і не має стосунку до цієї ситуації.

Студенти по всій країні протестували проти призначення тимчасового очільника МОН. Зокрема, 1 вересня київські студенти влаштували акцію з вимогою відставки Шкарлета.

Liked the article?
Help us be even more cool!