ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ковальов здивований призупиненням його членства в “Слузі народу” та підозрами у держзраді

28.04.2022, 17:13
Фото - фейсбук Олексія Ковальова
Фото - фейсбук Олексія Ковальова

Народний депутат Олексій Ковальов, який повернувся на тимчасово окуповану армією рф територію Херсонщини, назвав “несподіваним” і безпідставним рішення призупинити його членство у фракції “Слуга народу”. 

Про це він сказав “Схемам”, повідомляє Радіо Свобода.

Ковальов зазначив, що доказів його співпраці із російською окупаційною владою немає.

“У цій заяві не дали будь-яких доказів, що я співпрацював, співпрацюю або, можливо, буду співпрацювати з окупованою владою. Тобто це – абсолютно голослівна заява, яка не підкріплюється жодними фактами”, – сказав Ковальов.

Депутат не виключив, що і сам може звернутися до генерального прокурора Ірини Венедіктової та голови СБУ Івана Баканова щодо перевірки озвучених однопартійцями фактів його ймовірної співпраці з окупаційною владою.

“Щодо того, що вони будуть звертатися до Баканова та Венедіктової, то я теж можу звернутися до них з тим, щоб вони порушили кримінальну справу, і в рамках справи вже досліджували державну зраду, оскільки факт звинувачення в таких тяжких злочинах, я вважаю, це неприпустимо без будь-яких доказів від політичної партії і фракції “Слуга народу”, – сказав Ковальов.

На запитання журналістів, чи спілкується він із призначеним окупантами так званим “головою Херсонської обладміністрації” Володимиром Сальдом, відповів, що “ні”. Пригадав, що бачився із ним до війни, орієнтовно за півроку до “призначення”.

“Прізвище Кобця (так званий “голова Херсонської міської адміністрації” – Олександр Кобець – ред.) взагалі не чув”, – додав нардеп.

Як повідомляв ІМІ, 28 квітня колектив 4 каналу попросив суспільство не ототожнювати працівників каналу з поведінкою власника телеканалу Олексія Ковальова.

28 квітня фракція “Слуга народу” у Верховній Раді призупинила членство народного депутата Олексія Ковальова та звернулася до Генерального прокурора та голови Служби безпеки щодо порушення справи для розслідування обставин його перебування на тимчасово окупованій частині Херсонської області. Депутата підозрюють у державній зраді.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що не знає, де перебуває та чим займається член фракції “Слуга народу” Олексій Ковальов, який у 2021 році придбав 4 канал.

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що Олексій Ковальов купив в екснардепа Дмитра Добродомова 4 канал.

Олексій Ковальов повідомив, що його родина вирішила придбати 4 телеканал, щоб “зробити його ще якіснішим, потужнішим та популярнішим”.

Liked the article?
Help us be even more cool!