ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кремль видає себе за Міноборони України: у Польщі відреагували на фейк про "участь" поляків у війні

26.05.2023, 14:06
Фото – inpoland.net.pl
Фото – inpoland.net.pl

Російські пропагандисти продовжують створювати фейки про нібито "залучення" чи "плани залучення" польських військових підрозділів на боці України в війні, повідомив уповноважений польського уряду з питань безпеки інформаційного простору, речник міністра-координатора з питань спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

"Кремль видає себе за Міністерство оборони України. Підроблений український документ має стати "доказом" участі Польщі у війні та підготовки до анексії Західної України", – написав Жарин, додаючи до допису "документ" нібито Міноборони України за підписом начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шаптали.

За словами польського посадовця, "спецпризначенці РФ від імені начальника Генштабу ЗСУ сфабрикували документ, у якому поширюється фейк про нібито спрощення перетину польсько-українського кордону для польських військових, які хочуть підтримувати Україну".

"Документ має передбачити спрощений порядок в’їзду підрозділів міжнародного контингенту, які з’являться або будуть створені в Польщі", – підкреслив речник міністра-координатора з питань спецслужб Польщі.

За його словами, оприлюднений російський фейк має бути для влади РФ "доказом" про нібито безпосередню участь Польщі у війні на боці України, а також "черговим повторенням брехні про нібито підготовку Польщі до анексії Західної України".

За його інформацією, "сфальсифікований документ поширюють інформаційні ресурси, які контролюються спецслужбами Росії". Утім, він не відкидає, що "найближчим часом цей фейк може з’явитися також і на іноземних ресурсах".

Liked the article?
Help us be even more cool!