ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницький завод "Цукрогідромаш" подав до суду на місцеве видання CBN

30.11.2022, 10:15
Фото - cbn.com.ua
Фото - cbn.com.ua

ПрАТ “Завод гідравлічних машин “Цукрогідромаш” подав судовий позов на видання CBN та його головного редактора Андрія Лисенка. Про це повідомляє представник ІМІ у Кіровоградській області.

Підприємство вимагає спростувати інформацію викладену в статті від 14 жовтня “Кропивницьке підприємство потрапило під санкції РНБО”, визнати недостовірною та такою, що принижує та порушує право на ділову репутацію.

Також підприємство вимагає заборонити відповідачам розповсюджувати негативну та недостовірну інформацію про “Цукрогідромаш”.

Коментуючи ІМІ позов Андрій Лисенко зауважив: “Через день чи два після публікації вони (Аурум Груп) написали листа з вимогою зняти текст і вибачитись. Якщо суд вирішить, що я маю це зробити, - я зроблю. А просто на вимогу видання нічого видаляти не збираюся”.

Опублікував журналіст і частину тексту згаданого листа: “…З усього перерахованого виникає думка про замовний характер даної публікації, з єдиною метою - негатив на адресу нашої компанії та популяризації регіонального видання за рахунок відомої компанії та значущих імен. Готові з Вами провести діалог, порівняти наші розуміння слова “журналістика” і не доводячи до критичних точок, знайти правильне рішення виходу із ситуації. 

В свою чергу, пропонуємо видалити статтю до 17.10 до кінця дня, написати спростування та принести вибачення. В іншому випадку наші юристи будуть змушені притягнути вас до відповідальності за неправдиву інформацію та передати справу в суд”.

Прийнявши позов “Завода гідравлічних машин «Цукрогідромаш”, Ленінський районний суд 21 листопада залишив його без руху, оскільки позивач не повністю оплатив судовий збір - 992,4 грн замість 9924 грн. А також не вказав повне ім’я та по-батькові Андрія Лисенка, його дату, місяць, рік народження, адресу місця проживання, поштовий індекс. Підприємству було надано п'ять днів на усунення недоліків.

Liked the article?
Help us be even more cool!