ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КримSOS закликає друзів та читачів бути обережними, щоб не стати жертвами російського режиму

28.03.2023, 13:10
Фото – Facebook.com / tamila.tasheva
Фото – Facebook.com / tamila.tasheva

Внесення Росією неурядової організації “КримSOS” до реєстру “небажаних” жодним чином не впливає на діяльність організації в Україні та інших цивілізованих країнах світу. 

Про це заявив голова правління КримSOS Олексій Тільненко, повідомляється на сайті організації.

Водночас він закликав друзів та читачів, які залишаються на окупованих територіях, звернути увагу на таке рішення російської влади, щоб не стати жертвами репресій.

“Статус “небажаної” організації жодним чином не впливає на діяльність КримSOS в Україні та інших цивілізованих країнах світу. Водночас ми просимо наших читачів та друзів, які залишаються на окупованих територіях, звернути на це увагу, щоби не стати новими жертвами репресій та порушень прав людини з боку Росії”, – сказав Олексій Тільненко.

Він зазначив, що таке рішення було питанням часу: “За дев’ять років діяльності, направленої на захист прав людини в окупованому Криму, ми підозрювали, що це рано чи пізно може статися. Таке рішення було скоріше питанням часу”.

Відповідно до російського законодавства, “небажаними” є іноземні чи міжнародні неурядові організації, діяльність яких становить загрозу основам конституційного ладу РФ, обороноздатності країни чи безпеки.

В організації додали, що особи, які співпрацюють чи поширюють інформацію від “небажаних” організацій можуть бути притягнені до адміністративної чи кримінальної відповідальності. До переліку таких організацій, зокрема, увійшли громадські організації “Міжнародне партнерство з прав людини” та “Кримська правозахисна група”.

Як повідомляв ІМІ, 27 березня генпрокуратура Росії внесла неурядову організацію “КримSOS” до реєстру “небажаних”. У генпрокуратурі РФ заявили, що КримSOS “становить загрозу конституційному ладу і безпеці Російської Федерації”. Там кажуть, що цілі діяльності організації – деокупація і реінтеграція Криму “спрямовані на порушення територіальної цілісності Російської Федерації”.

КримSOS створено 27 лютого 2014 року. Діяльність організації спрямована на висвітлення незаконності окупації Криму та репресивної політики РФ стосовно кримчан, підтримання зв’язків півострова з материковою Україною, а також консолідацію українського суспільства через захист прав, свобод та iнтepeciв внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО) та інших людей, які постраждали внаслідок війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!