ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська ОДА проігнорувала запит про заплановані витрати на висвітлення діяльності

22.03.2021, 15:22
Фото – lexinform.com.ua
Фото – lexinform.com.ua

Львівська обласна державна адміністрація не надала відповіді на запит регіональній представниці ІМІ інформації про заплановані в бюджеті на 2021 рік витрати на висвітлення своєї діяльності, посадових осіб та голови ЛОДА.

Запит представниця ІМІ надіслала ще 3 березня, але не отримала взагалі жодної відповіді досі.

У запиті було прохання надати інформацію стосовно запланованих у бюджеті витрат на висвітлення діяльності ЛОДА та її посадових осіб у друкованих ЗМІ, на телебаченні, радіо, за допомогою розміщення інформації на вебсайтах та в мережі Інтернет або виплат медіа за надання інших послуг, не надійшло взагалі. 

Запитувана інформація необхідна була для написання журналістського матеріалу з цієї теми. 

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що стаття 23 Закону України “Про доступ до публічної інформації” передбачає, що запитувач має право оскаржити відмову в задоволенні запиту на інформацію, ненадання відповіді на запит на інформацію, надання недостовірної або неповної інформації тощо.

“Рішення, дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені до керівника розпорядника, вищого органу або суду. Окрім того, винні в ненаданні інформації особи можуть бути притягнені до адміністративної відповідальності”, – сказав юрист.

Про оформлення заяви щодо притягнення до адміністративної відповідальності можна почитати тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!