ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Маловідомі російські ноунейми пообіцяли помститися редакції 061.ua за порушену проти них справу

17.06.2022, 11:06
Фото - shpalta.media
Фото - shpalta.media

Маловідома російська група хакерів, яка називає себе NoName057(16), погрожує співробітникам запорізької редакції 061.ua покаранням за те, що на угруповання завели кримінальне провадження українські правоохоронці. 

Про це співробітники редакції повідомили представниці ІМІ в Запорізькій області.

Так, 16 червня на редакційну скриньку надійшов лист від хакерів з темою “Про кримінальну справу проти російських хакерів” з російського поштовика bk.ru. В листі, відправленому від імені Єви Юдіної, група ноунеймів обурюється порушеним проти них кримінальним провадженням, і заявляє, що журналісти відповідатимуть за “злочини проти людства”. В листі ноунейми як підтвердження інформації про порушення провадження демонструють скани новини, опублікованої на сайті ІМІ

У листі ноунейми спочатку визнають українських правоохоронців, але далі по тексту називають їх “псевдоправоохоронцями”, українські медіа називають “пропагандистами”.

Ноунейми визнають, що розсилали українським ЗМІ погрози, при цьому називають це “попередженням” про відповідальність “за тиражування антиросійських фейків, дискредитацію дій вс рф на Україні, а також розпалювання міжнаціональної ворожнечі по відношенню до руських”. 

“Трусуваті та брехливі пропагандисти настільки перелякались листів від російських хакерів, що терміново побігли писати донос до органів. Українські псевдоправоохоронці замість того, щоб порушити кримінальну справу проти своїх співвітчизників-пропагандистів навіщось звинуватили угруповання NoName057(16) в “порушенні правил ведення війни”. Від імені NoName057(16) ми заявляємо, що ніякого правосуддя на Україні немає і бути не може, а всі брехливі “журналісти” і їх покровителі із неонацистських структур, які порушили кримінальне провадження проти нас, просто обслуговування злочинного режиму колишньої радянської республіки і бандерівської хунти, яка захопила владу після так званого євромайдана. Рано чи пізно, але вони будуть відповідати за всі свої злочини проти людства і отримають справедливе покарання. Хакери із  NoName057(16)”, - йдеться у листі.

Як повідомляв ІМІ, запорізький сайт 061.ua з березня отримує на редакційну пошту листи з погрозами від росіян. Лист підписані різними користувачами, погрожують покарання, тортурами, ув'язненням, допитами. Також редакції кілька разів погрожувало угруповання NoName057(16).

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом погроз, які надходили на з росії запорізьким редакціям на електронні адреси. Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 438 ККУ (“Порушення законів та звичаїв війни”. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Liked the article?
Help us be even more cool!