ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Матеріали з фільму Слідства.Інфо про викрадених росіянами дівчат долучать до справи про геноцид

04.04.2023, 15:40
Фото – Слідство.Інфо
Фото – Слідство.Інфо

Інформація, яку команда Слідства.Інфо зібрала у фільмі-розслідуванні “Втеча від росіян” про викрадених окупантами українських дівчат, стане елементом великої справи проти Росії.

Про це повідомив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора України Юрій Бєлоусов 29 березня під час презентації фільму, передає Слідство.Інфо.

“Це дуже складна справа, тому ми працюємо з Міжнародним кримінальним судом. Вже понад 20 країн Європи та світу почали власні розслідування по Україні. Я можу гарантувати, що ця історія буде елементом масштабної справи про геноцид”, – сказав Бєлоусов.

За його словами, у перспективі дівчата, як жертви цих злочинів, через міжнародні структури можуть домогтися покарання для всіх причетних і компенсацій від РФ.

“Йде пошук і замороження активів за кордоном для того, щоб створити окремий фонд, щоб потім виплачувати компенсації людям, які постраждали. Бо дівчата є однозначно жертвами воєнного злочину”, – розповів Бєлоусов.

Він зазначив, наразі вже зафіксовано 640 підозрюваних серед вищого керівництва Російської Федерації.

“Ми документуємо все, щоб можна було притягти Путіна і всіх, хто до цього причетний, до відповідальності. Це сотні людей. Наразі в нас є велика справа проти вищого керівництва РФ. Вже є 640 підозрюваних осіб. Уже за ними йде пошук майна”, – додав представник Офісу ГПУ.

Як повідомляв ІМІ, журналісти розслідувального проєкту “Слідство.Інфо” презентували фільм-розслідування “Втеча від росіян: історія порятунку викрадених українських дівчат”. До повномасштабної війни 16-річна Маша та 18-річна Настя жили в Херсоні. Після окупації міста росіяни обманом спочатку вивезли їх до окупованого Криму нібито на двотижневий відпочинок. А через два з половиною – до окупованого Генічеська, де фактично ув’язнили в холодному гуртожитку. На прохання Слідства.Інфо дівчата фіксували все, що відбувалося з ними, по суті, у російському полоні. Згодом журналісти посприяли тому, щоб Маша та Настя виїхали з окупації.

Liked the article?
Help us be even more cool!