ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мешканку Черкас засудили до 10 років в’язниці за дописи зі здаванням позицій ЗСУ та заклики до обстрілів

19.10.2022, 11:33
Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

Придніпровський районний суд Черкас призначив 10 років позбавлення волі місцевій мешканці, визнавши її винною в державній зраді, розповсюдженні матеріалів із закликами до зміни меж території України, а також у розпалюванні національної чи релігійної ворожнечі.

Таке рішення суд ухвалив 18 жовтня.

За матеріалами справи, обвинувачена передавала за допомогою месенджера Viber сестрі та знайомим, що проживають на території Росії, фотографії щодо місць дислокації військовослужбовців Збройних сил України. У дописах до них вона закликала до завдавання по них вогневого удару ЗС РФ для послаблення обороноздатності України на території Черкаської області.

Окрім того, вона в забороненій соціальній мережі “Однокласніки” поставила “лайк” посту із закликами до зміни меж території або державного кордону України, а також розпалювала міжнаціональну ворожнечу.

Під час призначення покарання суд урахував обвинуваченій обставини, що пом’якшують покарання, – щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, а також відсутність обтяжувальних обставин. Підсудна повністю визнала свою провину і щиро розкаялась у скоєному злочині.

Суд визнав її винною у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 111 КК України й призначив їй 10  років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!