ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Мінцифри просить Meta відкрити правила модерації українського контенту

01.08.2022, 10:21

Міністерство цифрової трансформації України звернулося з листом до компанії Metа через блокування українського контенту в соцмережах. Про це повідомляється на сайті Мінцифри.

Міністерство просить відкрити для українських користувачів правила з модерації українського контенту, а також поділитися списком заборонених слів, які сприймаються системою як неприйнятні. Це дозволить уникнути масових блокувань, зазначає Мінцифри.

“З першого дня війни українські блогери, журналісти та активісти висвітлюють перебіг повномасштабної війни в Україні. Діють як єдиний інформаційний фронт. Проте вони часто стикаються з блокуванням контенту про російське вторгнення у Facebook та Instagram. Увесь цей час команда Мінцифри допомагає розблоковувати пости та акаунти, але це не вирішує проблему глобально. Контент блокується через автоматичні алгоритми, неякісне модерування та надмірну активність російських ботів, що скаржаться на публікації”, – йдеться в листі. 

Тому Мінцифри звернулося з листом до президента з глобальної політики корпорації Meta Ніка Клегга щодо модерації українського контенту. 

“У той час, коли російська пропаганда залишається в полі зору, пости української медіаспільноти стали чутливим контентом для світу.  Соцмережі створені для того, щоб розповідати правду. Але не можемо це робити достатньо, коли політики соціальних мереж створені лише для мирного часу. Ми розуміємо політику Meta щодо ненависті, але вважаємо несправедливим блокування акаунтів та приховування постів. Ми знаємо, що Україна переможе. Але з вашою допомогою це станеться набагато швидше”, – зазначив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як повідомляв ІМІ, Instagram заблокував акаунт ведучої “Телебачення Торонто”, волонтерки Ярослави Кравченко через перепост допису, де пропонувалося називати росіян росіянами.

Liked the article?
Help us be even more cool!