ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МКІП удруге звернулося до поліції – УПЦ МП знову не пустила комісію до будівлі лаври

31.03.2023, 16:09
Фото – slovoidilo.ua
Фото – slovoidilo.ua

Міністерство культури вдруге звернулося до поліції через те, що УПЦ МП не дозволяє комісії працювати на території Києво-Печерської лаври. Її не пускають у будівлі лаври.

Про це пише Мінкультури у своєму Telegram-каналі.

"При повторній спробі оглянути одне з приміщень комісія не змогла потрапити до будівлі, бо вона була закрита. Ключі, які передали представники монастиря не підійшли до серцевини замка приміщення", – зазначили там.

Через це комісія знову звернулася до поліції через незаконне перешкоджання доступу до державного майна.

Як повідомляв ІМІ, 30 березня митрополит УПЦ МП Павло Лебідь намагався вибити мікрофон у кореспондентки телеканалу "Еспресо" Валерії Пашко під час спілкування з журналістами в Києво-Печерській лаврі.

Священник УПЦ МП штовхнув кореспондентку Суспільного Дар'ю Нематіан Золбін, коли вона намагалася поставити запитання митрополиту Павлу, та зірвав кріплення на камері оператора Віктора Мозгового.

Людина в рясі пошкодила фотокореспонденту інтернет-видання "Телеграф" Яну Доброносову зарядний дріт для телефона під час штовханини в Києво-Печерській лаврі за участю митрополита УПЦ МП Павла Лебідя.

Того ж дня, 30 березня 2023 року, поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври.

Liked the article?
Help us be even more cool!