ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Московський піп оголосив війну керівнику видання "БукІнфо"

25.04.2022, 16:08
Фото - БукІнфо
Фото - БукІнфо

Секретар – архімандрит Чернівецько-Буковинської єпархії (Московського патріархату) Микита Сторожук напередодні Великодня пригрозив війною журналісту, керівнику інформаційного порталу “БукІнфо” Сергію Зарайському, повідомляє БукІнфо.

Під час телефонної розмови Сторожук намагався спровокувати журналіста, вимагав зустрічі з ним та цікавився, де розташована редакція порталу. Коли ж укотре почув відмову – розлютився й “оголосив війну” Сергію Зарайському. 

Телефонному дзвінку, зокрема, передувала публікація на порталі “БукІнфо” “Напередодні війни Чернівецько-Буковинська єпархія приймала в гостях рашистського пропагандиста і “врага нацистов” Сергія Мудрова. Йшла мова і про Осачука”. У матеріалі, зокрема, йдеться про інтерв’ю, яке Сторожук дав білорусько-проросійському пропагандисту.

Зважаючи на сказане Сторожуком у телефонній розмові, Сергій Зарайський публічно звернувся до Служби безпеки України з проханням вважати ці погрози пряими перешкоджанням професійній діяльності журналіста і повідомити “БукІнфо” про вжиті заходи.

У коментарі представниці ІМІ керівник БукІнфо Сергій Зарайський розповів, що Сторожук намагався вчинити певну провокацію.

“Дзвінку передувала серія матеріалів на порталі, переважно передруки. Особисто з Микитою Сторожуком я не знайомий, але знаю, що це дуже одіозна фігура Чернівецько-Буковинської єпархії Московського патріархату. Він конфліктна людина, постійно воює з журналістами. Наша розмова тривала 15 хвилин. За цей час він разів 10 намагався переконати мене, що після свят нам обов’язково треба зустрітися. Я категорично відмовився, сказав йому, що не збираюся зустрічатися з адептом кремлівської церкви в Україні. Відтак Сторожук почав говорити про те, що критично оцінює діяльність голови Чернівецької ОДА, вважає, що Осачук (Сергій Осачук, голова Чернівецької ОДА. – Ред.) не справляється зі своїми обов’язками та має багато інформації, яку хоче мене розповісти. Цим він хотів отримати згоду на зустріч та якось зацікавити мене. Коли ж я вкотре відмовився, Сторожук зрозумів, що провокація не вдається й почав виходити із себе. Це було очевидно з тону розмови, надривних криків. На завершення розмови Сторожук сказав, що оголошує мені війну, і кинув слухавку”, – розповів Сергій  Зарайський.

Журналіст зауважує, що не відреагував би так серйозно на погрози, якби не війна, роль Московського патріархату на Буковині та можливі провокації з їхнього боку.

Також журналіст розповів, що з початку повномасштабної війни йому двічі телефонували з російських номерів, пропонували співпрацю та тисли на нього, зазначаючи, що знають, де живе його родина. 

“Про це я також повідомив СБУ. В розмові мені пропонували співпрацю. Казали: “Ну ви ж розумієте, що все буде так, як треба. Ми прийдемо, і краще дружити. Давайте співпрацювати” і т.д. Я посилав їх слідом за руським кораблем. Та мене дещо напружували ці розмови, оскільки вони сказали, що знають, де живе моя сім’я, родичі. Тож дзвінок Сторожука розглядаю в цьому ж контексті. Вони добре знають всіх проукраїнських журналістів, активістів, лідерів громадських думок і шукають можливість психологічного тиску”, – зазначив Зарайський.

Liked the article?
Help us be even more cool!