ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Миколаївська облрада відмовилася надати "Преступности.НЕТ" запитувану інформацію

03.11.2020, 12:17
Фото – de.toonpool.com
Фото – de.toonpool.com

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко відмовилася надавати журналістці видання “Преступности.НЕТ” Юлії Акимовій копію контракту з директоркою комунальної лікарні Світланою Федоровою, заявивши про його конфіденційність.

Про це журналістка “Преступности.НЕТ” Юлія Акимова повідомила представниці ІМІ в Миколаївській області.

Раніше повідомлялося, що директорка комунального некомерційного підприємства “Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб” Світлана Федорова не надала журналістці видання “Преступности.НЕТ” Юлії Акимовій запитуваної інформації. У зв’язку з цим кореспондентка звернулася з повторним запитом – уже до Миколаївської обласної ради, голова якої укладала запитуваний контракт.

30 жовтня Миколаївська облрада відмовила в наданні інформації тому, що там начебто є конфіденційні дані.

“На підставі пункту 29 типової форми контракту сторони вживають заходів про дотримання конфіденційності умов цього контракту, крім випадків, визначених законом. Сторони мають право інформувати про умови цього контракту своїх радників, довірених осіб, представників. Так, аналогічна норма передбачена і в контракті, який укладено з директором КНП “Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб” Миколаївської обласної ради Федоровою С. Ф.  З урахуванням вищевикладеного вбачається, що запитуваний контракт містить конфіденційну інформацію про фізичну особу”, – йдеться у відповіді на запит за підписом голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко.

Юрист ІМІ Алі Сафаров зазначив, що відповідь Миколаївської обласної ради  є неправомірною відмовою в задоволенні запиту на доступ до публічної інформації і запитувач може звернутися до суду.

За його словами, відмова в задоволенні запиту має відповідати вимогам статті 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації”. Проте, додав юрист, відповідь обласної ради їм не відповідає. 

“Відповідь Миколаївської обласної ради не відповідає зазначеним у статті 22 закону вимогам. Отже, має місце неправомірна відмова в задоволенні запиту на доступ до публічної інформації. Відповідно до положень статті 23 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, запитувач має право звернутися до суду з оскарженням ненадання відповіді на запит на інформацію. Також запитувач може звернутися до уповноваженого Верховної Ради з прав людини із заявою про притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності відповідно до статті 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, – зазначив Алі Сафаров.

Liked the article?
Help us be even more cool!