ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

МЗС України засудило "вирок" Ірині Данилович

29.12.2022, 11:04
Фото – crimean-process.org
Фото – crimean-process.org

Міністерство закордонних справ України засудило ухвалений російською окупаційною владою в тимчасово окупованому Криму "вирок" українській громадянській журналістці Ірині Данилович, яку ув'язнили на сім років. Про це йдеться в повідомленні МЗС.

"Ірині Данилович були висунуті абсурдні звинувачення в "незаконному зберіганні вибухових речовин" – уже "традиційний" фейк, який використовується російською окупаційною владою по відношенню до українських активістів", – зазначили в міністерстві та додали, що на Ірину неодноразово тиснули морально та фізично.

Також МЗС нагадало, що Генеральна Асамблея ООН у Резолюції від 15 грудня 2022 року "Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна" засудила дії російської окупаційної влади, зокрема і проти Ірини Данилович, та висловила серйозну стурбованість свавільними затриманнями, арештами та вироками громадянам України за їхні дії та заяви, спрямовані проти агресії Російської Федерації в Україні.

"Міністерство закордонних справ України закликає міжнародну спільноту та партнерів України, у тому числі в рамках Міжнародної Кримської платформи, продовжувати чинити тиск на Росію з метою негайного звільнення всіх українських громадян, незаконно ув’язнених окупаційним режимом у Криму та запровадити санкційні обмеження щодо посадових осіб, причетних до переслідувань громадян України", – заявило МЗС.

Як повідомляв ІМІ, 28 грудня окупаційний суд Феодосії в Криму засудив громадянську журналістку та правозахисницю Ірину Данилович до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні та виготовленні вибухових речовин за ч. 1 ст. 222.1 КК РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!