ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині посадовець закликав до підтримки військ РФ та знищення українців – СБУ

03.11.2022, 15:19
Фото – скриншот з відео Крим.Реалії
Фото – скриншот з відео Крим.Реалії

Контррозвідка Служби безпеки викрила посадовця на Черкащині, який закликав допомагати російським окупантам у захопленні області.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Також він виправдовував ракетні удари по українських містах та вбивства цивільних громадян, заперечував причетність росіян до їхніх воєнних злочинів у Бучі.

В СБУ зазначили, що затриманий співробітник одного з місцевих органів влади, який має стосунок до обліку осіб призовного віку.

Після початку повномасштабного вторгнення він агітував людей зі свого оточення підтримувати окупантів. 

"Він відкрито підтримував політику агресора та планував сприяти ворогу у війні проти нашої держави в разі захоплення регіону. Під час обшуку за сприяння керівництва установи, де працював фігурант, правоохоронці виявили в зловмисника мобільний телефон і комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності", зазначили в СБУ.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. 
Нині він під вартою.

Як повідомляв ІМІ, у Харківській області правоохоронці затримали жінку, яка під час окупації села Манцівка брала участь у зніманні контенту російських пропагандистів.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!