ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Черкащині вдруге судитимуть місцевого жителя, який поширював прокремлівську пропаганду

13.03.2023, 16:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

На Черкащині вдруге судитимуть місцевого жителя, який поширював прокремлівську пропаганду. Про це повідомило Управління СБУ в Черкаській області. 

СБУ нагадала, що агітатора у вересні 2022 року вже було засуджено за виправдовування російської збройної агресії проти України. Суд призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у три роки. Однак чоловік продовжив поширення ворожої пропаганди.

За даними слідства, прихильником країни-агресора виявився уродженець Росії, який проживає на території Черкащини. Чоловік поширював деструктивний контент із пропагандистських інтернет-ресурсів РФ. 

“Власні пости, фото з ворожою символікою та репости з прокремлівських пабліків розміщував на особистій сторінці в соцмережі “Мой мир”. Він стверджував, що “української нації не існує, вона є штучною”, а територія нашої держави “історично належить Росії”. Пропагандист відкрито підтримував загарбницькі дії РФ, натомість дискредитував у дописах діючу українську владу та військових ЗСУ. У матеріалах поширював дезінформацію про те, що українські військові “здаються”, що не вміють працювати із сучасною військовою технікою, а лише вбивають мирних мешканців, бомблять свої ж міста та мародерять”, - зазначає СБУ.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше на Черкащині викрили прихильника Росії, який поширював прокремлівську пропаганду та виправдовував ворожі дії окупантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!