ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині двох жінок викрили на поширенні російської пропаганди – СБУ

23.09.2022, 15:42
Фото – СБУ
Фото – СБУ

На Дніпропетровщині СБУ оголосила про підозру двом жінкам у колаборанстві та виправдовуванні збройної агресії Росії проти України, повідомила пресслужба відомства.

Одна з підозрюваних – жителька Кам’янського, співробітниця одного з об’єктів критичної інфраструктури.

У соцмережах вона підтримувала російську окупацію українських територій і не приховувала свого захоплення політичним керівництвом Росії

"Мріяла про встановлення путінської диктатури в нашій державі й отримання російського громадянства", – зауважили в СБУ.

У відомстві додали, що згодом на цю жінку звернув увагу росіянин, який назвався представником "інформаційного спротиву українській пропаганді". Чоловік запропонував поширювати антиукраїнський контент через особистий акаунт і серед свого оточення.

Жінка прийняла пропозицію і почала просувати наративи про "героїзм" російських найманців, угруповань "ДНР" та "ЛНР", а також дискредитувала Збройні сили України.

На схожому викрили й жительку Павлограда. В особистому акаунті вона писала пости на підтримку війни проти українського народу, окупації України, а також прославляла російських військових.

Ці дописи вона супроводжувала власними коментарями.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання жінок правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

У межах кримінальних проваджень їм повідомлено про підозру в колабораційній діяльності, а також у виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії Росії проти України (ст.ст. 111-1 та 436-2 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв ІМІ, у Львові нейтралізували хакерське угруповання, яке, діючи в інтересах Росії, отримало доступ до майже 30 млн акаунтів громадян України та ЄС.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!