ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Дніпропетровщині СБУ виявила двох проросійських агітаторів

07.10.2022, 15:59
Фото – СБУ
Фото – СБУ
На Дніпропетровщині Служба безпеки України викрила місцевих колаборантів, які підтримували російську окупацію українських територій та виправдовували воєнні злочини РФ.
 
Про це повідомила пресслужба СБУ.
 
Зокрема, житель Кам’янського записував відеоролики й викладав їх на своїй сторінці у фейсбуку. Він озвучував проросійські наративи й негативно відгукувався про Збройні сили України та українську владу.
 
"Таким чином він намагався привернути до себе увагу антиукраїнської спільноти й вибити в них для себе "бонуси". В результаті заробити не вдалося, а ось відповідати за статтею кримінального кодексу України прийшлось. Наразі з ним працюють слідчі СБУ", – наголосили у відомстві.
 
Також серед прихильників "русского мира" був колишній співробітник криворізького промислового підприємства.
 
"Після свого звільнення з підприємства він долучився до кримінального середовища і став членом одного з впливових місцевих злочинних угруповань. У вільний час від своєї "діяльності" чоловік активно вів особисту сторінку в забороненій соцмережі. Пости з підтримки ведення бойових дій проти українського народу та окупації територій нашої країни, а також глорифікації армії рф стали основним контентом його акаунту в інтернеті. До антиукраїнських тезисів він постійно додавав особисті коментарі зі схваленням дій ворога", – пояснили в СБУ.
 
Під час обшуків у чоловіків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували в протиправній діяльності.
Наразі в межах розпочатих кримінальних проваджень трьом російським прихильникам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
 
Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України передала до суду обвинувальний акт щодо жителя Білгорода-Дністровського: він поширював антиукраїнські наративи в соцмережах.
Liked the article?
Help us be even more cool!