ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Донбасі невідомі битами побили журналіста

03.11.2020, 11:03
Фото – скриншот з відео Суспільного
Фото – скриншот з відео Суспільного

У Волновасі (Донеччина) 30 жовтня невідомі з битами побили журналіста Володимира Грабовенка. Унаслідок нападу в нього перелом кісток правої гомілки й правого передпліччя, забиті рани голови.

Як розповів Суспільному Грабовенко, на нього напали невідомі біля його домівки. Журналіста ушпиталили до Волноваської центральної районної лікарні.

“Чую, у хвіртку стукнуло, я бігом вискочив на вулицю. Дивлюсь, пів цеглини лежить на вулиці біля двору, побіг у провулок. Дивлюсь, там машина стоїть і хтось ходить. Отримав удар битою. Піднявся, закрився, по руці биткою мене, потом по нозі, потім вони сіли в машину й поїхали”, – розповів Грабовенко.

Як розповів Володимир Грабовенко, він колишній депутат Волноваської районної ради, головний редактор газети “Народовладдя про всіх і про все”. Газету створив близько року тому. Вів, за його словами, антикорупційну діяльність.

Журналіст газети “Народовладдя про всіх і про все” Сергій Яшин розповів Суспільному, що напад пов’язаний з його журналістською діяльністю.

“Це місцева газета, неприбуткова, ми за свій кошт влаштували її, розслідуємо всі злочини, які відбуваються в нашому Волноваському районі”, – розповів Яшин.

Завідувач травматологічного відділення Андрій Хаджинов повідомив, що пацієнту робитимуть операцію на нозі.

“У нього перелом кісток правої гомілки, перелом правого передпліччя, забиті рани голови”, – розповів Андрій Хаджинов.

За словами лікаря, реабілітація Володимира Грабовенка триватиме до шести місяців.

Слідчий Волноваського відділу поліції Степан Узбек повідомив, що наразі поліція розслідує цю справу за ч. 4, ст. 296 (хуліганство).

Юрист травмованого Олександр Кудінов не згоден із кваліфікацією справи.

“Ознак хуліганства тут немає, тому що не був порушений громадський порядок, а зате є всі ознаки насильства. Нанесення ударів битою в голову передбачає тяжкі наслідки у вигляді смерті, тому тут кваліфікація має бути за ст. 115 “Замах на вбивство”, а також ст. 345 з поміткою 1 “Насилля щодо журналіста”, – сказав юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!