ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині прокурори підозрюють освітянку в співпраці з окупантами

26.05.2023, 13:04
Фото – Харківська обласна прокуратура
Фото – Харківська обласна прокуратура

Правоохоронці повідомили про підозру 55-річній викладачці одного з місцевих ліцеїв Куп'янська в колабораційній діяльності, повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, під час окупації Куп’янська вона допомагала окупантам впроваджувати освітні стандарти РФ.

Жінка погодилася на пропозицію окупантів та в червні 2022 року добровільно обійняла посаду "в. о. директора" навчального закладу, створеного на базі ліцею.

Колаборантка повідомила вчителям та батькам учнів про встановлення та поступове впровадження в навчальному закладі стандартів освіти РФ та подальше викладання предметів лише російською.

Також підозрювана організувала підготовку приміщень до навчального року, за особистим підписом склала відомість про виготовлення свідоцтв про повну загальну середню освіту для учнів. Крім того, "директорка" підготувала для вручення випускникам ліцею атестати про основну загальну освіту російського зразка.

Як повідомляв ІМІ, Мелітопольська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який очолив навчальний заклад в окупованому місті та впроваджував стандарти освіти РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!