ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Харківщині СБУ затримала освітянку, яка співпрацювала з окупантами

29.11.2022, 12:32
Фото - СБУ
Фото - СБУ

У звільненому Куп'янську співробітники СБУ викрили на співпраці з окупантами 55-річну депутатку міської ради. Про це повідомив речник ГУ СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, від початку липня жінка добровільно погодилася обійняти посаду директора так званого "Купянского регионального центра профессионального образования", який окупанти створили на базі захопленого навчального закладу.

До війни вона керувала різними освітніми закладами, а також неодноразово очолювала відділи освіти, культури, молоді та спорту в органах місцевого самоврядування Куп'янського району.

"Зловмисниця запровадила у навчальному центрі російську освітню програму, побудовану на "федеральных государственных образовательных стандартах" рф. Вона розпорядилася видавати учням російськомовні підручники, рекомендовані "Министерством просвещения российской федерации", які були отримані нею від місцевої окупаційної адміністрації. Крім цього, з метою впровадження російських освітніх стандартів директорка закликала інших вчителів закладу до співпраці з державою-агресором", - наголосили в СБУ.

Співробітники СБУ затримали депутатку на території Куп'янського району Харківщини.

За матеріалами СБУ зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України. Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім основного покарання за такий злочин у вигляді виправних робіт, арешту або позбавлення волі, до винної особи буде застосоване ще й додаткове покарання - позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Як повідомляв ІМІ, кіберфахівці Служби безпеки викрили в Одесі місцевого жителя, який збирав інформацію про місця центрів управління та системи протиповітряної оборони українських військ у південному регіоні та у Києві.

Liked the article?
Help us be even more cool!