ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Хмельниччині через складну фінансову ситуацію припинила вихід газета "Прибузька зоря"

07.07.2022, 10:17
Фото – скриншот з відео Суспільне Хмельницький
Фото – скриншот з відео Суспільне Хмельницький

Газета “Прибузька зоря” (Хмельницька область) тимчамово зупинила свій вихід через складну фінансову ситуацію. Про це в останньому випуску газети, що вийшов наприкінці червня, повідомила редакторка газети Світлана Волкова.

“Питань і юридичних, і фінансових, і матеріальних, і інших через військову агресію накопичилося чимало. Проте найважливіше з них, як і для кожного українця, лише одне – коли закінчиться війна, коли настане наша перемога. Зважаючи на вкрай складну фінансову ситуацію, що склалася в ТОВ “Редакція газети “Прибузька зоря”, та дуже низьку якість передплати, прийнято рішення до кінця 2022 року призупинити вихід газети”, – йдеться у зверненні редакторки.

Також Волкова назвала шість причин, які сприяли ухваленню цього рішення. Зокрема, роздержавлення друкованих видань, рішення Укрпошти щодо запровадження пересувних поштових відділень і скорочення стаціонарних разом з працівниками, “програний газетярський бій” за оперативність з інтернетом. Також це ціни на доставлення, папір та друк, заборона на передання в суборенду отриманих в оренду приміщень. І шоста причина – війна.

Натомість, зазначила Світлана Волкова, всі читачі, які передплатили видання до кінця року, отримуватимуть “Сімейну газету” згідно з домовленістю між ТОВ “РГ “Прибузька зоря” та ТОВ “Видавництво “Є”.

“Прибузька зоря” – це друкована районна газета, яка неодноразово змінювала свою назву, однак зберігала історію видання, історію сіл і селищ теперішнього Хмельницького району на своїх паперових шпальтах та не змінювала формат на електронний. Жодного примірника “Прибузької зорі” неможливо було знайти у вільному продажі. Цю газету можна було лише передплатити.

Перший випуск газети вийшов у друк у 1919 році. У квітні 2019 року газета святкувала свій 100-літній ювілей

Liked the article?
Help us be even more cool!