ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Кіровоградщині депутату міськради вручили підозру через три роки після побиття журналіста

25.08.2022, 14:25
Фото – ugorod.kr.ua
Фото – ugorod.kr.ua

Депутату Олександрійської міської ради (Кіровоградська область) Геннадію Лоцману повідомлено про підозру в умисному заподіянні тілесних ушкоджень журналістові сайту “Тексти. Олександрія” Віктору Голобородьку під час ведення останнім професійної діяльності в жовтні 2019 року, повідомляє видання “Новий громадянин”

У Кіровоградській обласній прокуратурі факт вручення підозри депутату підтвердили в коментарі регіональному представникові ІМІ.

Лоцману повідомлено про підозру в скоєнні злочину за частиною 2 статті 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі на строк до п'яти років. 

Нагадаємо, 23 жовтня 2019 року депутат Кіровоградської обласної ради, начальник управління ЖКГ, містобудування та архітектури Олександрійської міської ради Геннадій Лоцман напав на місцевого журналіста, редактора сайту “Тексти. Олександрія” Віктора Голобородька, штовхав та намагався вибити з рук камеру. 

Журналіст звернувся 24 жовтня з відповідною заявою до поліції. Поліція розпочала досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 125 (заподіяння легких тілесних ушкоджень) та за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ. 

Проте слідство закрило справу 17 лютого 2020 року через “відсутність у діянні кримінального правопорушення”. Копію постанови слідчого журналіст отримав лише 28 квітня 2020 року після клопотання. Віктор Голобородько оскаржив в Олександрійському міськрайонному суді Кіровоградської області постанову слідчого щодо закриття справи та вимагав поновити кримінальне провадження. 

Поліція відновила провадження 25 червня 2020 року, але з кваліфікацією за ч. 1 ст. 125 (заподіяння умисних легких тілесних ушкоджень). Лише 26 січня 2021 року справа отримує нову кваліфікацію – ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) ККУ. 

Однак 1 лютого 2021 року слідство Олександрійського районного відділу поліції знову закрило кримінальне провадження. Потерпілий знову оскаржив постанову про закриття, і 24 червня 2021 року Олександрійський міськрайонний суд скасував постанову про закриття провадження. 

Завершення слідства відбулося лише 2022 року, і 24 серпня правоохоронці повідомили про підозру депутату Геннадію Лоцману в умисному заподіянні тілесних ушкоджень журналісту.

У коментарі представнику ІМІ Віктор Голобородько зазначив, що планує зустрітися з нападником уже в суді. “Справа просувається дуже довго. Із затримками, закриттями, оскарженнями... Однак я задоволений, що підозру нарешті оголошено, і сподіваюся, справа нарешті дійде до суду”, – резюмував журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!