ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Одещині затримали “послідовника” Стремоусова, який наводив російські ракети на електропідстанції

30.03.2023, 12:05
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України затримала агента ФСБ Росії, “послідовника” підозрюваного в держзраді херсонського блогера Кирила Стремоусова. На початку повномасштабного вторгнення агент намагався організувати в Одесі пропагандистську мережу, яка агітувала місцевих жителів підтримати російських загарбників.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними слідства, агент адміністрував декілька проросійських телеграм-каналів, де поширював дезінформацію про ситуацію на південному фронті та намагався дискредитувати Сили оборони.

“У подальшому агент виконував додаткові завдання свого “куратора” з ФСБ. Зокрема, збирав розвіддані про місця базування Сил оборони в регіоні. Крім того, він передавав агресору координати місцевої критичної інфраструктури, у тому числі електропідстанцій. Відповідну інформацію окупанти використовували для підготовки та здійснення прицільних ракетних ударів по українських енергообʼєктах”, – повідомляє спецслужба.

Фігуранта справи затримали під час виконання ним розвідувального завдання. Під час обшуку за місцем проживання російського агента виявлено комп’ютерну техніку, флешки й документи, які підтверджують його незаконну діяльність.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі він під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Фото СБУ

Як повідомляв ІМІ, у січні 2023 року СБУ затримала “послідовницю” Кирила Стремоусова, яка намагалась організувати в Київській області розгалужену мережу поширення в інтернеті кремлівських наративів щодо війни в Україні.

Кирилу Стремоусову заочно оголосили про підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), про підозру в причетності до організації псевдореферендумів на окупованих Росією територіях. Крім того, йому повідомили заочно про ще одну підозру – в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України). Він 16 березня, діючи з пособниками в інтересах країни-агресора, провів незаконне зібрання створеного окупантами псевдооргану влади “Комитет спасения “За мир и порядок”.

У серпні 2022 року СБУ завадила “журналістам Стремоусова”, якими керувала ФСБ Росії, організувати псевдоакції до Дня Незалежності України.

Liked the article?
Help us be even more cool!